У команді Усика відреагували на звинувачення американського тренера у расизмі

Менеджер Олександра Усика Егіс Клімас відкинув звинувачення на свою адресу в расизмі від колишнього тренера українського боксера Джеймса Алі Башира

Про це він заявив у інтерв'ю boxingukraineboxing у Instagram.

За його словами, звинувачення колишнього тренера важковаговика американця Джеймса Алі Башира на його адресу в расизмі є безпідставними.

"Я живу понад 30 років в Америці. Я перетинався з темношкірими дуже багато раз. У мене дуже багато було темношкірих друзів, тренерів, боксерів. Ось приклад - Заб Джуда під час трансляції передав привіт. Це був перший і єдиний раз, коли мене звинуватили в расизмі", - запевнив Клімас.

Він додав, що подібні звинувачення зараз стали розповсюдженим інструментом тиску.

"Це дуже модно на сьогоднішній день, особливо тут, в Америці. Це номер один. Якщо ти не темношкірий, значить тебе треба звинуватити в расизмі. Він, напевно, вирішив піти цим шляхом", - сказав Клімас.

Джеймс Алі Башир у 2016 році привів Усика до першого чемпіонського титулу, який він здобув у поєдинку з поляком Кшиштофом Гловацькі. На початку 2017 року боксер припинив співпрацю з американцем. Тренер неодноразово заявляв, що ініціатором його звільнення став саме Егіс Клімас.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Бокс | UFC | Tribuna.com  (@boxingukraineboxing)

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb