Цивільна дружина Козака придбала в Москві квартиру вартістю $13 млн, - "Схеми"

Цивільна дружина народного депутата фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака Наталія Лавренюк, не вказана в його декларації, у 2020 році стала власницею квартири в московському елітному житловому комплексі Knightsbridge Privat Park

Про це повідомляє проєкт "Схеми".

Розслідувачі з посиланням на реєстр майнових прав РФ повідомляють, що у березні 2020 року Лавренюк набула у власність квартиру площею 657 квадратних метрів за адресою вул. Єфремова, 19.

За даними журналістів, на час придбання Наталією Лавренюк квартири вартість одного квадратного метра у цьому комплексі на вторинному ринку коштувала в середньому 1,5 млн руб. - близько $20 тис. Таким чином, вартість квартири площею 657 квадратних метрів становила близько $13 млн.

Крім того, у Knightsbridge Privat Park Наталія Лавренюк має 4 паркомісця та кілька підвальних приміщень.

При цьому журналісти з'ясували, що площа квартири цивільної дружини народного депутата України Тараса Козака значно перевищує розміри помешкань російських можновладців у цьому ж комплексі.

Так, у Knightsbridge Privat Park виявили житло керівника "Пошти Росії" Миколи Подгузова (386 кв. м) та сестри глави уряду РФ Михайла Мішустіна (170 кв. м).

До складу Knightsbridge Privat Park входять чотири семиповерхові будинки в англійському неокласичному стилі із закритим парком площею 2 гектари. Будинки називаються на честь династій англійських аристократів - Тюдори, Віндзори, Ланкастери, Стюарти.

В офіційному буклеті забудовника повідомляється, що дизайн розробляли відомі дизайнери, в тому числі компанія племінника королеви Британії Девіда Лінлі.

За даними журналістів, Наталія Лавренюк має у Росії спільний нафтовий бізнес з Віктором Медведчуком і його дружиною Оксаною Марченко, а також володіє численним майном в Україні.

  • Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів ZiK, NewsOne і 112 Україна та їхнього формального власника нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
  • Кабельні оператори у Києві вимкнули з ефіру 112 канал, NewsOne та ZIK.
  • У Центрі протидії корупції заявили, що підсанкційний нардеп Козак фінансував зі свого кіпрського офшору компанію, через яку Україні намагалися продавати вугілля з ОРДЛО.
  • Журналісти "Слідство.Інфо" з'ясували, що родичі Козака володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb