"Садомазохістські фантазії": нардеп-"слуга" Веніславський про ініціативу імпічменту Зеленського

ОПЗЖ не може ініціювати процедуру імпічменту президента Володимира Зеленського, адже не має на це можливостей та підстав

Про це заявив представник президента в Конституційному суді, народний депутат фракції "Слуга народу" Федір Веніславський, у коментарі Інтерфакс-Україна.

"Підстав і можливостей для початку реалізації процедури імпічменту у "Опозиційної платформи - За життя" немає і не буде", - сказав він.

Веніславський зазначив, що згідно з законом про імпічмент, для запуску процедури необхідне ухвалення рішення більшістю від конституційного складу Верховної Ради – 226 голосів. Вони є підставою для початку процедури імпічменту.

За словами нардепа, ані 226 голосів, ні 150, необхідні для створення тимчасової слідчої комісії, ОПЗЖ точно не збере, адже інші опозиційні політичні сили парламенту підтримують рішення президента і Ради національної безпеки і оборони, про що вони неодноразово заявили. Крім того, юридичною підставою для початку процедури імпічменту є вчинення президентом державної зради або іншого злочину.

Читайте також: "Титанік несеться на айсберг": Геращенко про Зеленського і "слуг народу"

Веніславський зауважив, що указ Зеленського щодо введення в дію рішення РНБО і застосування санкцій - це "дія, яка повністю відповідає конституційним повноваженням президента, закону про санкції і закону про РНБО".

Нардеп-"слуга" повідомив, що президент був зобов'язаний ввести в дію це рішення, тому що це конституційна вимога, і це рішення не містить жодних підстав, щоб звинуватити його в будь-яких протиправних діях.

У свою чергу політичну складову заяв ОПЗЖ Веніславський назвав "якимись садомазохістськими фантазіями, які точно не будуть мати ніяких юридичних або політичних наслідків, а є виключно політичними маніпуляціями", і що самі ініціатори усвідомлюють , що подібні заяви "не мають ніяких перспектив".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb