"Канали Медведчука ще можуть повернутись в ефір і вчити нас свободи слова", - Гончаренко

Адже поки невідомо, чи здатен Володимир Зеленський до системної роботи в цьому напрямі - можливо, це просто прагнення помститися мовникам, які обвалюють його рейтинг на Сході, або намір сподобатися Байдену

Про це у прямому етері програми "Борковський&Валевська" розповів народний депутат України, член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, повідомляє Еспресо.Захід.

"Існує багато версій, чому Зеленський це зробив (заборонив трансляцію проросійських каналів. – ред.). І ми ще побачимо, чи це є реальний, системний крок, чи просто спалах, після якого все повернеться на "круги своя". Адже у нас влада продовжує купувати російську електроенергію, знищуючи свою енергетичну систему. Тож виглядає так, що однією рукою справді почали боронити інформаційну безпеку держави, а іншою - руйнують енергетичну безпеку. І це виглядає дивно. Коли з одного боку зупиняють потік пропаганди, і водночас - б'ють по єдиному кримськотатарському каналу АТР, який є частиною інформаційного спротиву проти гібридної війни, яку веде проти нас Росія.

Тож мусимо ще добре подивитись, чи це буде нова системна позиція від Зеленського, чи це якась спорадична акція, можливо, пов’язана з тим, що ці канали з'їдають його рейтинг на Сході.

Можливо, пов'язана з особистою образою. А, можливо, і тому, що він дуже хоче вступити у контакт з новою адміністрацією Байдена і хоче сподобатись їй усіма можливими шляхами. Усі ці варіанти можливі, то ж треба переконатись у тому, що це справді системний поворот, бо я поки у цьому далеко не впевнений.Та найгірше, що може статись - це коли вже через місяць ті канали запрацюють, а Медведчук і Рабинович будуть у їхніх студіях розповідати про те, як вони захистили свободу слова", - зауважив народний обранець.

Також він наголосив на тому, що команда Зеленського не вигадала нічого нового, а просто продовжила роботу, яку провела у напрямку боротьби з російською пропагандою попередня влада, але не могла її завершити через початок виборчої кампанії та неготовність суспільства до таких кроків:

"Були закиди, що рішення не приймалось раніше через відсутність політичної волі. Тож я хочу нагадати, що теперішній крок базується на постанові Верховної Ради від 2018 року. Її розробляли, зокрема, і наші депутати, і голосували за неї, і Андрій Парубій підписав її. Але тоді якраз починалась виборча кампанія. Тому, якби Порошенко прийняв її, то уявляю, яким був би галас. Крім цього, до такого рішення має дозріти і суспільство. Сьогодні воно сприйняте, як належне, навіть немає жодних акцій протесту. Я дуже сумніваюсь, що було б так спокійно у 2018 році. І реакція Заходу теж була б зовсім іншою. А зараз вже усім зрозуміло, що всього лиш боротьба з пропагандою, а не наступ на свободу слова".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb