Лідери Сенату США узгодили швидкий графік імпічменту Трампа

Лідери Демократичної та Республіканської партій Сенату США Чак Шумер і Мітч Макконнелл дійшли спільної згоди щодо формату проведення процедури імпічменту експрезидента Дональда Трампа

Про це повідомляє USA Today.

"Усі сторони домовилися про структуру, яка забезпечить справедливий і чесний сенатський процес імпічменту колишнього президента", — сказав Шумер.

Згідно з досягнутими домовленостями, процес над Трампом відкриється 9 лютого чотиригодинними дебатами щодо конституційності процесу імпічменту щодо експрезидента. Після чого відбудеться голосування.

Якщо голосування не оголосить процес імпічменту неконституційним, то 10 лютого він продовжиться — кожна зі сторін отримає до 16 годин протягом двох днів, щоб представити свої доводи Сенату.

Після виступів обох команд відбудеться засідання, на якому сенатори зможуть поставити свої запитання. У них буде на це чотири години.

Також сенатори зможуть проголосувати за виклик свідків і надання додаткових доказів.

На заключні заяви обом сторонам нададуть чотири години, порівну розподілені між обвинувачами і захистом Трампа.

13 січня Палата представників ухвалила резолюцію про імпічмент Трампа. Процес імпічменту ініціювали після того, як 6 січня прихильники Трампа увірвалися до будівлі Конгресу, який зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb