Засуджена за крадіжку iPhone екссекретарка Киви стала заступницею голови Полтавської райради

Заступницею голови Полтавської районної ради стала представниця від “Опозиційної платформи – За життя” Карина Дячун, яка в липні 2019 року вкрала телефон з магазину і отримала за це штраф у 850 грн

Про це  повідомляє місцеве видання Полтавщина.

Як зазначається, у липні 2019 року у Полтаві, Дячун непомітно взяла в магазині iPhone 6 Plus, вимкнула його та принесла додому.

“Після увімкнення пристрою їй зателефонував знайомий поліцейський і сказав, що викрадену річ потрібно повернути. Каріна Дячун визнала свою вину під час судового засідання й отримала штраф”, – йдеться у повідомленні.

Так, Дячун повернула телефон добровільно. Згодом, суд визнав її винною у порушенні ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді штрафу – 850 грн. Також Дячун компенсувала 628 грн витрат на експертів.

У свою чергу, під час виборчої кампанії у 2020 році Дячун зареєстрували кандидатом у ради різного рівня від партії “Опозиційна платформа – За життя”. У відомості про освіту дівчина подала, що навчалася у Харківському університеті внутрішніх справ. Також у відомостях подала інформацію: членство у партії – “ОПЗЖ”, інформацію про те, що вона тимчасово не працює, судимість відсутня.

Згодом, Дячун призначили заступницею голови Полтавської районної ради.

Як відомо, з 2018-го по 2020 рік вона працювала у пенітенціарній системі.

Наразі юристи зазначають, що після внесення змін у Кримінально-процесуальнйи кодекс України в 2020 році кримінальні правопорушення поділяються на кримінальні проступки і злочини.

Кримінальним проступком є передбачене Кримінальним кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Тому частина 1 статті 185 ККУ належить до переліку саме кримінальних проступків.

Із 1 січня 2020 року, якщо людину засудили за кримінальний проступок, після відбуття покарання він вважається таким, який не має судимості, зазначають юристи.

Тож, за новими змінами, вважається, що Карина Дячун не має судимості.

“Вона працювала в офісі як моя секретарка. Щодо суду, то запитаю: ну й що? Я мав судимість, Юлія Тимошенко мала, Юрій Луценко мав. Я зважаю не на це, а на ділові та людські якості. Є така приказка: “Від суми та тюрми – не зарікайся”. Тому я погодив її призначення секретарем, а потім підтримав і її висування”, –  прокоментував інформацію про кримінальний проступок Дячун народний депутат від “ОПЗЖ” Ілля Кива.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb