Суд скасував перейменування проспекту Бандери та вулиці Омеляновича-Павленка, повернувши назви Московського і Суворова

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради про перейменування проспекту Московського в Степана Бандери, а вулиці Суворова - в командарма УНР Омеляновича-Павленка

Відповідне рішення прийняла суддя Любов Маруліна, йдеться на сайті суду.

Зазначається, що суд оштрафував Київраду на 9,2 тис. грн "за ненадання даних для судової експертизи".

Відповідне рішення ОАСК прийняв 28 січня. Суд частково задовольнив позов громадської спілки "Громадський контроль і порядок".

Згідно з матеріалами суду, 7 липня 2016 року Київською міською радою на 1 сесії 8 скликання було прийнято рішення N559 / 559 "Про перейменування вулиць, проспектів і провулків у місті Києві", яким перейменовані: вулиця Баумана - на вулицю Януша Корчака (Шевченківський р-н ); вулиця Кутузова - на вулицю Генерала Алмазова (Печерський р-н), вулиця Суворова - на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка (Печерський р-н), провулок Кутузова - в провулок Євгена Гуцала (Печерський р-н), проспект Московський - в проспект Степана Бандери (Оболонський та Подільський р-ни).

Читайте також: ОАСК за позовом Портнова визнав незаконним святкування ювілеїв низки діячів українського руху

Відповідач, Київська міська рада, клопотав суд відмовити позивачу у задоволенні позову повністю. Адвокати міськради зазначили, що присвоєння імен саме генерала Алмазова, Михайла Омеляновича-Павленка та Степана Бандери здійснено на виконання пункту 4 статті 5 Закону України "Про правовий статус та вшанування пам`яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

Відзначимо, генерал-полковник Михайло Омелянович-Павленко був командармом Дієвої армії УНР під час Першого зимового походу. Також в часи революції командував Українською галицькою армією. Відзначився у війні, як проти білих і червоних, так і проти поляків.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо