Іноземці збільшили вкладення в українські ОВДП до 100 млн грн

Портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у власності нерезидентів складає 100,2 млн грн

Про це у Facebook повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, за поточний тиждень нерезиденти опинились лідерами придбаних ОВДП. Так, з 5 по 12 лютого їх портфель збільшився на 2,9 млн грн, а з початку року - на 14,7 млн грн, що є найбільшим приростом серед усіх категорій власників ОВДП. Таким чином, наразі портфель ОВДП у власності нерезидентів складає 100,2 млн грн. Частка іноземних інвесторів в структурі власників українських внутрішніх державних цінних паперів складає 9,87%.

"Повернення нерезидентів до купівлі ОВДП сигналізує про повернення довіри іноземних інвесторів до державних цінних паперів України, що в свою чергу сприяє зменшенню відсоткових ставок запозичень та подовження строків до погашення державних боргових інструментів", - зазначили у Мінфіні.

За інформацією відомства, на другому місці опинилися юридичні особи, які збільшили свій портфель на 917 млн грн. Їх частка в структурі власників ОВДП становить 5,98%.

Найбільшими ж власниками ОВДП залишаються українські банки із загальною часткою 51,14%. Протягом тижня кількість ОВДП в їх власності зменшилась на 3,5 млн грн. 

У той же час, портфелі НБУ та фізичних осіб зменшились на 2,5 млн грн та 235 млн грн відповідно, а портфель територіальних громад не змінився.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb