Китай заборонив BBC World News, звинувативши медіа у "серйозному порушенні правил мовлення"

Влада КНР заборонила мовлення BBC World News на материковій території країни, аргументувавши це "серйозним порушенням правил висвітлення новин"

Про це повідомляє BBC News Україна.

11 лютого адміністрація національного радіо і телебачення КНР (NRTA) заявила, що репортажі BBC World News, на думку китайської влади, не відповідали принципам правдивості та об'єктивності, підривали національні інтереси і етнічну солідарність Китаю.

"Оскільки робота телеканалу не відповідає вимогам мовлення в Китаї як міжнародного каналу, BBC World News не має права продовжувати роботу на території КНР. NRTA не прийме заявку каналу на мовлення в наступному році", - йдеться  у заяві NRTA.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб назвав заборону мовлення BBC World News у Китаї "неприйнятним обмеженням свободи засобів масової інформації".

"У Китаї одні з найжорсткіших обмежень ЗМІ і свобод інтернету на планеті, і цей останній крок лише зашкодить репутації Китаю в очах світу", - сказав Рааб.

Раніше влада Китаю критикувала канал за репортажі про коронавірус. Крім того, BBC World News неодноразово повідомляла про порушення прав уйгурів та інших етнічних груп в автономному районі Синьцзян.

Проте забороні BBC World News передувало те, що на попередньому тижні китайський англомовний телеканал China Global Television Network (CGTN) втратив ліцензію на мовлення у Великій Британії - британський регулятор Ofcom заявив, що CGTN перебуває під контролем Комуністичної партії Китаю, що порушує закон про редакційну незалежність.

Після втрати CGTN ліцензії на мовлення у Великій Британії МЗС КНР почало скаржитися на новини BBC World News.

BBC World News TV - міжнародний інформаційний 24-годинний телеканал, доступний у понад 200 країнах світу. Щотижнева аудиторія каналу складає близько 84 млн людей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb