"Ваш керівник - п*****с": юристи Bihus.info звернулися до поліції та комітетів Ради через нецензурну лайку нардепа Киви до журналіста

Розслідувачі Bihus.info надіслали звернення до профільних комітетів Верховної Ради та поліції після того, як народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива звертався з нецензурною лексикою журналіста Данила Мокрика

Про це сам Мокрик заявив у коментарі Hromadske.

Журналісти звернулися до комітету з питань свободи слова і до комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи. Також вони звернулися до мовного омбудсмена та поліції — через, за словами Мокрика, "хуліганські дії Киви".

Мокрик розповів, що Комітет з питань свободи слова планує розглянути ситуацію 17 лютого. Його запросили взяти участь у засіданні.

"Поведінка Киви є ганебною для будь-якої людини в цивілізованому суспільстві. А тим паче - для народного депутата, який, судячи з декларації, живе лише за кошти платників податків і за оренду жомової ями. Це - зневага до журналістів і до принципів свободи слова, яку не можна ігнорувати лише тому, що "ну, це ж Кива", - говорить журналіст.

Також юристи заявили до поліції з приводу можливого злочину Киви за матеріалами розслідування. Вбачається можливість, що є склад злочину за ст. 209 Кримінального кодексу — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

  • Депутат запропонував керівнику проєкту Денису Бігусу заплатити податки "на всі вкрадені ним гроші". Також Кива заявив, що "нешанобливо ставиться" до журналістів Bihus.Info.

Відео розмови нижче. Увага! Ненормативна лексика!