Трамп значно гірше переніс коронавірус, ніж повідомляли, – ЗМІ

Колишній президент США Дональд Трамп набагато гірше перехворів на коронавірус, ніж про це повідомляв Білий дім

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на чотири джерела.

За їхніми відомостями, стан Трампа був гіршим, "ніж визнавали публічно".

Повідомляється, що у нього був "украй низький рівень кисню в крові". Джерела стверджують, що сатурація у Трампа була 80%, коли норма здорової людини становить — 95−99%. У зв’язку з цим фахівці побоювалися, що Трампа доведеться підключити до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Також у експрезидента були симптоми, пов’язані з викликаною коронавірусом пневмонією, в тому числі ознаки "інфільтрації легенів".

"Експрезидент опирався госпіталізації з Білого дому в центр Уолтера Ріда. Він поступився лише тоді, коли помічники сказали йому: або він погодиться сам, або дочекається, що Секретна служба США доставить його туди, коли стан здоров’я погіршиться", — пише видання з посиланням на два джерела.

Поки Трамп був госпіталізований, його оточення намагалося «применшити серйозність ситуації», вказуючи, що президент йде на поправку.

"У 74 роки і при надмірній вазі він зазнавав ризику важкого перебігу хвороби, і йому призначили агресивний курс лікування", — йдеться в повідомленні.

Як пише NYT, медики застосували для лікування Трампа препарат Regeneron, який на той момент ще не був схвалений, через побоювання щодо стану тодішнього глави Білого дому.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb