16 університетів Європи приймають до себе репресованих студентів з Білорусі

Кабінет представників народної президентки Білорусі Світлани Тихановської оприлюднив перелік вишів країн ЄС, де вже приймають й готові надалі приймати на пільгове навчання тих студентів, які постраждали від режиму Лукашенка

Інформацію підготувала опозиційна міністерка освіти Ольга Шпарага, передає Еспресо.TV.

Йдеться про конкретні стипендіальні і навчальні програми.

- Вільнюський університет до кінця лютого 2021 року продовжує прийом студентів, які не можуть продовжити навчання в Білорусі через переслідування з цивільних і політичних причин. Найталановитіші студенти отримають стипендію розміром €300 на місяць протягом першого року навчання.

- Університет Віадріни в Німеччині (Франкфурт-на-Одері) відкриває спеціальну програму для репресованих білоруських студентів, які знають німецьку: бакалаврат з економіки та культурології і магістратуру за кількома спеціальностями. Дедлайн подачі заявок - 15 лютого.

- В межах ініціативи "Солідарність з Білоруссю" Польське національне агентство академічних обмінів оголосило 150 стипендій студентам, 25 - вченим і 15 - репресованим викладачам.

Читайте такожЩо чекає Білорусь у 2021 році

- 11 університетів Чехії відкрили спеціальні стипендіальні програми для білоруських студентів з вересня 2021 року.

- Білоруська академія у Вищій школі менеджменту в Білостоці дає можливість білорусам та білорускам старшим за 16 років дистанційно отримати європейський диплом за спеціальністю "Адміністрування". Тривалість навчання - 3 роки. Вартість навчання - €1000 на рік. Дедлайн подачі документів - 10 лютий 2021 року.

- Каунаський університет імені Вітовта Великого виділяє 50 стипендій для білоруських студентів, які були змушені залишити країну або не можуть продовжити навчання в Білорусі через переслідування з цивільних і політичних причин.

- Чесний університет та BeSSa надають академічну, юридичну та матеріальну допомогу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb