На концерті в передмісті Мінська силовики Лукашенка схопили 70 людей з БЧБ-символікою

Підвладні самопроголошеному президенту Республіки Білорусі Олександру Лукашенку правоохоронні органи ввечері в суботу, 13 лютого 2021 року, затримали на базі відпочинку "Огоньок" неподалік від Мінська кілька десятків учасників і глядачів концерту

Про це із посиланням на білоруський недержавний правозахисний центр "Весна" розповідає Еспресо.TV.

"Всього на концерті було затримано 67 осіб. Чотирьох після складання протоколів про правопорушення відпустили зі Смолевицького райвідділку", - йдеться в повідомленні центру.

Правозахисники зазначають, що міліціонери також відпустили неповнолітніх. Щодо затриманих складено протоколи.

У правозахисному центрі додали, що ввечері 13 лютого планувався концерт білоруських груп "Разбитое сердце пацана", Panska Moc и Ok-Band.

Читайте такожЩо чекає Білорусь у 2021 році

Зі свого боку, в МВС Білорусі заявили, що припинили "несанкціонований захід".

"Вчора ввечері співробітники міліції припинили несанкціонований масовий захід з використанням БЧБ-символіки: під виглядом музичної вечірки на оздоровчій базі біля Смолевичів зібралися активісти деструктивних телеграм-каналів", - йдеться в повідомленні в Телеграм-каналі офіційного представника МВС Ольги Чемоданової в неділю, 14 лютого.

Читайте такожТворець БЧБ-прапору "сидів" і при нацистах, і при комуністах

За даними МВС, загалом було затримано 68 осіб, зокрема неповнолітніх. На дорослих складено протоколи за порушення порядку організації або проведення масових заходів, а щодо батьків затриманих підлітків проводиться перевірка за фактом невиконання ними обов'язків щодо виховання дітей.

"Наразі десятьох осіб відпустили (неповнолітніх і тих, у кого на утриманні малолітні), з іншими проводиться розгляд. Відомо, що учасники "концерту" вживали спиртне, одна з дівчат могла перебувати в наркотичному сп'янінні (доставлена на медосвідчення)", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb