Спроба звільнити Ситника після початку розслідування по закупівлі китайської вакцини - сигнал того, що оточення Зеленського підконтрольне КПК, - експерт

За словами голови Вільного центру Гонконгу Артура Харитонова, Китай непокоять репутаційні втрати, які понесе вакцина Sinovac від розслідування НАБУ

Про це заявив координатор Вільного центру Гонконгу Артур Харитонов у Facebook.

"Якщо інформація про намір звільнення директора НАБУ підтвердиться, - через декілька днів після відкриття провадження щодо китайсько-російської медмафії, - це буде останнім доказом того, що найближче оточення Зеленського підконтрольне Кремлю та КПК (Комуністичній партії Китаю, - Ред.)", - написав Харитонов.

За його словами, питання відставки Артема Ситника з посади директора Національного антикорупційного бюро  не стільки у внутрішніх "боях" з влади з інституціє, а у геополітиці.

"Адже пішаки на кшталт Степанова, "Лекхім" та Богатирьової не варті нічого у порівнянні з іміджевими втратами, що понесе Sinovac та китайські вакцини загалом, якими Пекін вирішив "перемагати західних ворогів", - стверджує активіст.

Читайте також: Вакцинні війни. Як родина Богатирьової, Степанов і Медведчук хочуть вколоти українцям російський та китайський фуфломіцин?

Харитонов пояснив, що українська корупційна справа за участі Sinovac - перша подібна в світі.

"У разі, якщо буде проводитися розслідування за заявою ДП "Медзакупівлі", - інформація швидко буде підхоплена міжнародними медіа, а відтак двері для китайської вакцини до цивілізованого світу закриються так само, як для російського "Спутника", - стверджує Артур Харитонов.

Читайте також: Журналісти зателефонували китайцям у Sinovac: там кажуть, що співпрацювати з фірмою "Лекхім" їм пропонував уряд

"Боротьба проти китайської присутності у Європі набагато важливіша для демократичного альянсу, ніж подолання корупції в Україні. Будемо відверті у цьому. Однак, у загальному контексті ситуації з НАБУ "ручне втручання" Офісу у питання антикитайського розслідування - це серйозний ляпас євроатлантичні інтеграції України", - додав він.

Підтверджує цю версію й раптова смерть посла України у КНР, який просто міг не витримати тиску щодо питання вакцини - у сотні разів більш нагального та кричущого, ніж навіть проблема "Мотор Січі", - заявив координатор Вільного центру Гонконгу Артур Харитонов.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо