Ексклюзив

Вакцинні війни. Як родина Богатирьової, Степанов і Медведчук хочуть вколоти українцям російський та китайський фуфломіцин?

Марина Данилюк-Ярмолаєва
13 січня, 2021 середа
12:35

Посилений локдаун має усі шанси стати квестом на виживання без кінця

Не встигла країна оговтатись від заклеєних стрічками шкарпеток і капців, як очільник МОЗ Максим Степанов заявив наступне:

"Я і мої радники наполягаємо на продовженні цього карантину після 24 січня. І саме за таких обставин, як він є".

А це означає, що освіжувачі повітря та сміттєві пакети ще довго будуть в дефіциті. Ви там знущаєтесь? Де наукові підтвердження Степанова і його анонімних радників, що поширенню ковіду сприяють щоденники та зошити з тестами ЗНО? Або у чому винуваті...звичайні шнурки для взуття. Ось невигадана історія від однієї знайомої з Миколаєва, яка має свою крамничку: "Шнурки !!! Благали сьогодні нас, в магазині побутової хімії, знайти й продати шнурки. Відсутність двох лєнточек довжиною 90 см — це катастрофа".

А тепер давайте серйозно.

Країна безнадійно відстає з впровадженням кампанії вакцинації від COVID-19. Відстає не лише від країн "сімки", ЄС, а й від країн з меншим достатком. Якщо раніше рівень захворюваності можна було пояснити недисциплінованістю наших громадян, які люблять носити маски на підборідді, то у питанні підготовки плану вакцинації стрілки нема на кого переводити. Тут однозначно винуваті президент Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та особисто сам Максим Степанов.

З 11 січня вакцинацію своїх громадян почала маленька і небагата країна Албанія. Її уряд отримав 500 тис. доз вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.

1 січня прем’єр-міністр Еді Рама оголосив, що перші 10 750 доз вакцини надійдуть до Албанії на третьому тижні січня.

Ще 30 250 доз надійде у лютому, а решта надходитиме щомісяця відповідно до урядового плану щеплень.

А що у нас? Я пам’ятаю, як ще у липні в ефірі у Савіка Шустера два колишні прем’єри Володимир Гройсман та Арсеній Яценюк прямо в очі нинішньому — Денису Шмигалю радили наступне: складайте план вакцинації, щоби Україна серед перших отримала кращу сертифіковану вакцину. Не китайське чи російське г*вно.

З того, що я читаю в новинах, прем’єр Шмигаль лише...8 січня спромігся попросити допомоги у Єврокомісії з купівлею вакцини. Тобто пів року бив байдики. Хоча часу і грошей в українського уряду було зовсім не менше ніж в Албанії. Не забуваємо іще один момент, коли нинішнім політичним очільникам щось треба політично, то рішення ухвалюються в турборежимі. А от з вакцинацією все пішло якось не так.

А зараз варто розібрати пропозиції від МОЗ і персонально Максима Степанова. І що з ними не так.

1. Російська вакцина "Спутник V".

Віктор Медведчук та його російські друзі вирішили використати потужності харківської фармацевтичної компанії "Біолік" для розливу російської бодяги. Це підприємство займається вакцинами уже сто років, у Росії немає підприємств з такими потужностями й серйозною історією. Саме тому для медичної диверсії та кампанії "только Россия спасет украинцев от коронавируса" було обрано "Біолік". Пікантності додає те, що свого часу в підприємство глибоко засунули руки родина Раїси Богатирьової та російський капітал. Тому маємо ситуацію, як компанія з російськими грошима на території України прагне обколоти українців коктейлем невідомого походження. Тим паче попередні дослідження кажуть, що формула "Спутника V" — це по суті ветеринарне щеплення від ящура.

Що каже про цю ситуацію Максим Степанов? Чому МОЗ дозволяє зайти на український ринок медичному "новичку" РФ? Чому нам уперто сунуть лжевакцину, яку згідно з соціологічними опитуваннями не хочуть самі росіяни? МОЗ уперто не хоче відповідати, чи зареєструють вони цього троянського коня від держави-агресора. А ще Степанов публічно сказав: "що нема жодного лікарського засобу, крім "Спутника V", довкола б якого було скільки політики".

Тобто — родина Богатирьової, Медведчук і Путін можуть використовувати українців як піддослідних хом'яків?
Мабуть, чи не уперше в житті я виступлю проти такої "вакцинації". Бо росіян із їх продуктом невідомого походження послали усі: турки, ізраїльтяни, угорці. Навіть свої громадяни. А ми маємо витрачати мільярди, аби потім ці кошти російський уряд витратив на переозброєння окупантів в Криму та ОРДЛО. Тому стоп російській бодязі. "Біоліку" бойкот! Або сертифікована вакцина світового гіганта, або маємо поставити питання руба — чи треба нам такий турботливий очільник МОЗ.

2. Китайська вакцина Sinovac Biotech

Відповідь, чому президент Володимир Зеленський останнім часом так активно дружить із китайцями зрозуміла — думає, що вони дадуть дуже багато грошей і нічого не попросять замість. Власне тому, МОЗ і Зеленський вирішили закупити вакцину, яка не пройшла клінічні випробування. А попередні перевірки, наприклад, Національна агенція із нагляду за здоров’ям Бразилії каже, що ефективність цієї вакцини нижче 60%, але вище 50%. Тобто гірше аніж у Pfizer/BioNTech та Moderna.

Сам же Степанов на останньому брифінгу розповів, що якщо ефективність цієї вакцини на українцях буде менше за 70%, то Китай поверне нам кошти. Тільки от як бути з тими, хто заплатить кошти, зробить собі укол і захворіє? Хто поверне здоров’я тим, кому зроблять неякісну вакцину? Дивімось, хто збагатиться на торгівлі китайським фуфломіцином. Ось є детальна розповідь керівника ДП "Медичні закупівлі" Арсена Жумаділова, про те, як Степанов фактично в ручному режимі призначив компанію переможця, яка торгуватиме китайською вакциною:

Компанія "Лекхім", яка постачатиме китайську вакцину належить Валерію Печаєву, соратнику ексочільниці МОЗ уряду часів Януковича Раїси Богатирьової. І цілком не виключено, що в "схематозі" "Вколи чим-небудь українця за шалені бабки" ця фірма виступає, як прокладка.

Дуже влучно про це сказав народний депутат "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко:

"Очевидно, що наше Міністерство охорони здоров'я треба перевіряти правоохоронним органам. Якби вони в нас не були так зайняті опозицією, то мали б давно зайнятися МОЗ. Починаючи з першого дня пандемії, коли були якісь дивні закупки медичних костюмів, потім дивні закупки медобладнання, зараз якісь дивні історії про закупку вакцини. Здається, велика частина грошей, виділених на всю цю історію, розчинилася по кишенях. Отам би поле для роботи правоохоронців, але в них все немає на це часу, розумієте, не встигають".

Як бачимо, хоч російську, хоч китайську вакцину купуй — найбільше багатіє родина Раїси Богатирьової та російського кубла Віктора Медведчука. І найцікавіше, що у разі неефективності та шкоди здоров’я — всі ці мамкині вакцинатори не понесуть жодної шкоди за фуфломіцин. А ще згодом нам треба шукати мільярди, аби за пів року закупити уже нормальну вакцину Pfizer/BioNTech та Moderna, якою вакцинується весь світ. І яку не проблема було купити — доведено урядом маленької небагатої Албанії.

3. Українська "вакцина" від COVID-19

Напередодні місцевих виборів Володимир Зеленський та Максим Степанов люто піарилися на тому, що почались розробки української вакцини. І витягли на світ божий такого собі Михайла Фаворова, який чесав про рішучі розробки.

Степанов ще уточнив, що на виготовлення вакцини знадобиться близько 100-150 млн гривень. На це навіть хочуть додатково попросити грошей у Світового банку.

Тільки от, де каверза? Товариш Фаворов, якого представили, як елітного епідеміолога — закінчив Московський державний медико-стоматологічний університет. Є активним гостем радіо- та телепрограм російських ЗМІ. Зокрема, його інтерв'ю з'являлися на сайтах "Ехо Москви", РІА Новини, радіо "Комсомольська правда. Москва", "Звезда", у телепрограмі RTVI тощо. Проживає у США.

На російських сайтах він активно коментував і просував вакцину від Путіна "Спутник 5". А чому приїхав в Україну? А річ у тім, що його синок Андрій Фаворов – ексдиректор з інтегрованого газового бізнесу "НАК Нафтогаз України", він проживає у Києві. То очевидно, що сім’я вирішила нагріти руки на ковіді. І на українцях.

І ось відповідь усім українцям, що російська вакцина та українська вакцина — це тупо розвод кошенят. Річ у тім, що авантюрист Михайло Фаворов постійно проживає в США і там днями скористався програмою вакцинації. І уколов собі не "Спутник V", а Moderna.

Що ж, я не знаю, яких іще пропозицій нам чекати від уряду, особисто Зеленського і МОЗ, основною ціллю яких є обілетити все живе в нашій країні і збагатитися на ковіді так, щоб правнукам на Майамі вистачило. Річ у тім, що нам доведеться купувати таку саму вакцину, якою уже користується весь світ. Хтозна, якщо після програми вакцинації країни ЄС вирішать увести паспорт вакцинації чи розроблять спеціальні правила допуску на свої вакциновані території — чи не нашкодить це безвізу? Чи знову ми почуватимемось людьми третього сорту, бо Раї Богатирьовій треба на нового пластичного хірурга та улюблений бутик Valentino. Є ще момент шкоди. Уряд всіляко показує, що їм не шкода свій народ. Саме тому його закривають на замок і не дозволяють купити шкарпетки і колготки. А ще пропонують отруту замість якісної сертифікованої вакцини за здирницькі кошти. Бо доза китайського шмурдяка для бюджету України обходиться дорожче аніж аналогічний Pfizer/BioNTech.

Поки ж лиш доводиться молитися, аби український уряд не озброївся новими геніальними ідеями на кшталт того, як це робиться в Туркменістані. Там президент Гурбангули Бердимухамедов сказав, що COVID-19 нібито можна вилікувати за допомогою кореня солодки. Тепер рослинний сироп зобов'язані носити з собою чиновники, бюджетники й учні. Невиконання вимоги потягне за собою догани та штрафи.

Лишається сподіватися, що це відео Бердимухамедова не побачить Володимир Зеленський. Інакше ковід у нас теж лікуватимуть або вакцинами Богатирьової-Медведчука. Або коренем солодки.

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.82
    Купівля 38.82
    Продаж 39.34
  • EUR
    Купівля 42.2
    Продаж 42.94
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
13:38
СБУ затримала поплічника рашистів, який стежив за бійцями ЗСУ
Передавав інформацію про розташування ЗСУ та чергував на російських блокпостах: СБУ затримала жителя Харківщини
13:37
трактор, поле, фермер
Кабмін збільшив бюджетні дотації фермерам: хто і скільки отримає
13:28
На фото: "Вірші з бійниці" Максима Кривцова
Видавництво "Наш Формат" попередило про незаконність використання віршів полеглого на війні Максима Кривцова без дозволу
13:22
«Рамштайн», 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України
ППО, снаряди та далекобійні ракети: у Німеччині почалась 20-та зустріч у форматі "Рамштайн"
13:12
Сергій Шойгу
Розвідка Британії розповіла, навіщо Шойгу відвідав командний пункт Чорноморського флоту РФ у Криму
13:12
забрудненість повітря в Делі
У 10 разів перевищують ліміти ВООЗ: екологи назвали 100 міст із найбруднішим повітрям
13:08
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із президентом Євроради Мішелем, як збільшити постачання Україні артснарядів
12:56
Молдова
Молдова оголосила дипломата РФ персоною нон ґрата за організацію "виборів президента" у Придністров'ї
12:44
Єнс Столтенберг НАТО Вірменія світ
Столтенберг після Азербайджану та Грузії завітав у Вірменію
12:44
телевізор телебачення
Discovery Channel, CNN, Eurosport: Кремінь попросив Warner Bros. перекласти українською програми, які транслюють російською
12:18
OPINION
Костянтин Жеваго
Потрібно скорочення функцій, а не міністерств
12:16
США Японія
США та Японія підготували проєкт резолюції Радбезу ООН щодо заборони на розміщення ядерної зброї у космосі
12:14
фейкові новини, fake news
Зеленський критикує "президентські вибори" в РФ, але "скасував" українські: добірка фейків та маніпуляцій світових ЗМІ за 19 березня
12:08
Бюро економбезпеки пропонує запровадити санкції проти 23 юросіб, пов'язаних з РФ і Білоруссю
У результаті протестів фермерів ЄС вводить мито на зерно з РФ та Білорусі, - FT
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Що відбувається з військовим рекрутингом
11:54
Кирило Буданов
Буданов назвав переломний момент в обороні Києва навесні 2022 року
11:38
Путін планує відвідати Китай у травні для переговорів з Сі Цзіньпіном, - Reuters
11:35
Стежив за ЗСУ за допомогою дронів: на Миколаївщині затримали інформатора РФ
11:29
Оновлено
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш і його колега з Німеччини Борис Пісторіус, Польща, 18 березня 2024 р.
Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України
11:12
Поранено чотирьох цивільних: РФ уночі обстріляла ракетами С-300 Селидове на Донеччині
11:02
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
11:02
Гаїті
На Гаїті банди вчинили напад на елітні райони столиці: загинуло щонайменше 12 людей
10:59
Огляд
міжнародний огляд
Що означає для українців перемога Путіна на президентських виборах, приєднання України до ЄС та підтримка російським народом війни. Акценти світових ЗМІ 19 березня
10:54
відключення електроенергії
Через обстріли РФ є знеструмлення у 7 областях України: ситуація в енергосистемі станом на 19 березня
10:47
Україна ЄС
ЄС відкидає публічні обговорення перспектив членства України з двох причин, – Politico
10:41
WSIS Prizes 2024
Дія.Engine номінували на міжнародну нагороду WSIS Prizes 2024
10:33
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
10:22
Американські зоологи модифікували ДНК корови, аби у молоці продукувалися білки людського інсуліну
10:18
Володимир Зеленський та Хакан Фідан
У МЗС Туреччини висловили надію, що 2025 рік стане мирним для України
10:01
OPINION
Орест Сохар
Німецький канцлер піддався на тролінг Макрона
10:00
Ентоні Блінкен
Блінкен заявив, що дії Китаю у Південнокитайському морі є провокаційними та порушують права Філіппін
09:50
Ексклюзив
Парад ганьби. Путін
Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію, - Згурець
09:48
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 19 березня: гривня послабшала щодо євро та долара
09:40
Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху
"Є кращий спосіб": Байден застеріг Нетаньягу від наступу на Рафах
09:38
Огляд
вбивство Маргарити Разаз
Що відомо про вбивство українки в Німеччині: підозрювана з Росії та інші деталі справи
09:30
крилата ракета X-32
Партизани "Атеш" з'ясували, скільки ракет X-32 РФ планує виготовити цьогоріч
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
08:38
військове кладовище
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
08:31
Ексклюзив
вибори росія
Половину явки на псевдовиборах на ТОТ забезпечили не місцеві мешканці, - голова Сєверодонецької РВА Власенко
Більше новин