Байден дав чітко зрозуміти, що вважає "Північний потік-2" поганою угодою для Європи, - Псакі

За словами прессекретаря Білого Дому Джен Псакі, президент США розглядає питання щодо припинення проєкту "Північний потік-2"

Про це повідомляє "Голос Америки".

Президент США Джо Байден вважає проект газопроводу "Північний потік-2" невдалим угодою для Європи і розглядає питання про необхідність санкцій для його припинення, заявила у вівторок прессекретар Білого дому Джен Псакі в ході брифінгу для преси.

Адміністрація 46-го президента проводить аналіз проєкту трубопроводу, по якому планується поставляти газ з Росії до Німеччини. За словами Джен Псакі, президент чітко дав зрозуміти, що вважає проєкт "поганою угодою для Європи".

Читайте також: США і Німеччина почали переговори щодо "Північного потоку-2"

Псакі також розповіла, що Білий дім підтримує ідею створення спеціальної комісії для розслідування заворушень у Капітолії.

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі заявила в понеділок, що законодавці створять зовнішню незалежну комісію для вивчення "фактів і причин" штурму Капітолію прихильниками екс-президента Дональда Трампа.

Прес-секретар Білого дому додала, що адміністрація продовжить працювати з Конгресом над тим, щоб визначити заходи, необхідні для запобігання повторення насильства, що мало місце 6 січня.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо