Будинки для людей похилого віку будемо вакцинувати на першому етапі, - Степанов

На першому і другому етапі вакцинації від коронавірусу в Україні буде зроблено щеплення лікарям, а також літнім людям

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє Україна 24.

"На першому етапі крім групи ризику за професійною ознакою у нас ще є ті громадяни, які перебувають в спеціалізованих установах, інтернатах, будинках для людей похилого віку. Ми їх будемо вакцинувати на першому етапі. На другому етапі, де передбачена вакцинація близько 2,5 млн громадян, ми вже говоримо про вакцинацію зокрема громадян старше 80 років, їх 1 млн 16 тис", - сказав він.

За його словами, виходячи з графіка постачання, другий етап щеплення зможуть почати в березні. 

“Наступний крок - 75+, 65-75, і зокрема громадяни від 18 до 59 років, що мають важкі супутні захворювання”, - додав міністр.

Степанов зазначив, що йдеться про новий масштаб щеплення.

"Чому ми спочатку беремо мобільні бригади, потім додаємо кабінети щеплень та інше? Ми не можемо одразу взяти і ввалити всю вакцинацію, бо Україна ніколи не робила вакцинацію такого масштабу, щоб нам треба було дати доступ до вакцини понад 30 млн громадян",  - сказав очільник МОЗ.

Міністр також прокоментував можливі протипоказання проти щеплення.

"Ми сказали, наприклад, щодо вагітних, що потрібно їм вакцинуватися. Більше того, якщо жінка дізналася про вагітність після першої дози, то ми рекомендуємо не робити другу дозу. Але водночас все одно в людини є вибір", - сказав міністр.

Читайте також: Якщо вакцинація не почнеться до кінця лютого, будемо ставити питання про відставку Степанова, - нардепка-"слуга" Верещук

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb