Отруєння школярок "Дротаверином": у поліції заявили, що дівчата з Умані хотіли "привернути до себе увагу"

Восьмикласниці з Умані 17 лютого отруїлися "Дротаверином" не через челендж, а "щоб привернути увагу", вважають в поліції

Про це заявила речниця поліції Черкащини Зоя Вовк у коментарі місцевому виданню "Про все".

"Кіберполіція промоніторила дзвінки постраждалих, їхні соцмережі. Версія про челендж була відкинута. Одна з дівчат є проблемною. Не знаходить порозуміння в родині. Подруга також вважає, що отримує від рідних мало уваги. Тому таким чином вони вирішили привернути до себе увагу. До того ж, тут ще й має місце нерозділене кохання", - повідомила Вовк.

За словами медики, наразі дівчата в лікарні, їм надається допомога.

Читайте також: Отруєння школярок "Дротаверином": прокурори перевіряють можливу причетність "груп смерті"

Директор школи,  де навчались діти, Тетяна Глущук заявила, що дівчатка принесли препарат у школу, а прийняли, ймовірно, після четвертого уроку.

"Після 4-го уроку, хвилин 5 побувши в класі, вийшли на перерву. Через півгодини одній стало зле. Двічі просилась вийти. Вчитель відправила до медсестри. Медпрацівник виявила, що дівчинка має високий тиск і зателефонувала батькам. Ті сказали, що таке в неї буває. Прийшли й забрали її, - зауважила директорка.

Іншу восьмикласницю забрали одразу після її подруги, повідомила Глущук.

"Медсестра сказала, що симптоми схожі на отруєнням медпрепаратами. Виявилося, що одна з дівчат разом з батьками напередодні дивилися сюжет про отруєння дітей на Київщині. Обидві школярки вчаться в паралельних класах. Незадовго до отруєння серед учнів ще й проводили роз’яснення після випадку в Боярці. Підлітки хотіли спробувати, що буде від прийому 10 таблеток", - додала вона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb