Це загальна безвідповідальність уряду, - Княжицький про відтермінування вакцинації українців

Нардеп фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький вважає відтермінування вакцинації від коронавірусу в Україні "загальною безвідповідальністю влади"

Про це він заявив у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради 19 лютого, повідомляє Еспресо.TV.

"Це сором і ганьба для влади! Тому що будь-яку владу можна оцінювати за тим, на скільки влада не піариться чи знімає відосики, а дбає про власних громадян. Ми бачимо, що в Ізраїлі вже фактично все населення вакциноване. Вони видають паспорти тим, хто перехворів і тим, хто вакцинований. Зімбабве почало вакцинувати зараз, є повідомлення за вчора", - сказав нардеп.

Княжицький зазначає, що Україна досі не почала вакциинацію і це безвідповідально.

"Я не знаю іншої країни, такої як Україна, яка б досі не розпочала вакцинацію. Тому окрім великого сорому і безвідповідальності, в інший спосіб я оцінити це не можу", - сказав він.

На запитання, чи гідний міністр охорони здоров’я Максим Степанов звільнення через ситуацію з вакцинацією чи навіть увесь уряд, Микола Княжицький зауважив: "Ми завжди, як "Європейська Солідарність", виступали за те, що змінити увесь уряд, не лише Степанов. Тому що це загальна безвідповідальність уряду. А чим краще прем’єр (Денис Шмигаль - ред.)? А чим краще президент (Володимир Зеленський - ред.), який це все керує? Просто ми маємо систему безвідповідальної влади".

Він вважає вакцинацію найкращою ілюстрацією для цього.

"Тому що це показ того, чи влада дбає, хоч в якийсь спосіб, про своїх громадян і про їхнє здоров’я чи ні. Кожен, хто помирає зараз, на совісті Зеленського, особисто Шмигаля і кожного міністра цього уряду", - наголосив Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb