Нові санкції РНБО ґрунтуються на матеріалах СБУ, – Баканов

Рішення РНБО щодо введення нових санкцій проти нардепа Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, коментуючи результати сьогоднішнього засідання РНБО, передає пресслужба відомства.

"Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ та України. Таким чином, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності "ЛНР". І як результат – підґрунтя для повідомлення підозри представникам компанії", – повідомив він.

За словами Баканова, СБУ рекомендувала розширити введені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, які здійснювали польоти до Російської Федерації, і доповнити санкційний перелік ще 5 компаніями.

Читайте також: Цивільна дружина Козака та формальні інвестори ZIK, NewsOne і 112 Україна: що відомо про фігурантів нового санкційного списку РНБО

Він пояснив, що після введення перших санкцій наприкінці січня кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA вживають термінові юридичні заходи, щоб обійти накладені на них обмеження. Зокрема, намагаються змінити обслуговуючі компанії – тобто вводять інших юросіб.

"Кожен із нас бачить вплив гібридної війни та її наслідки. Тож нам треба працювати на випередження. В даному випадку наша сила – у системних діях на захист національних інтересів", – додав Баканов.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb