Лукашенко розпустив Управління КДБ Білорусі з захисту Конституції. Йдуть "чистки" в усіх силових структурах, - опозиція

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко повністю розпустив Четверте управління КДБ Республіки Білорусь. Причина - нелояльність співробітників та підозри у нелояльності

Така заява представника народної президенти Білорусі Світлани Тихановської, колишнього дипломата Валерія Ковалевського з'явилася ввечері в п'ятницю, 19 лютого 2021 року, на опозиційному телеканалі Белсат, передає Еспресо.TV.

"Повністю розпущено четверте управління КДБ - щодо захисту конституційного ладу. Йдуть звільнення в СК, ОАЦ [при КДБ] і навіть в ГУБОПіК. Відбувається активна зачистка всіх центральних апаратів (силових відомств - ред.)", - наголосив політик.

Також Ковалевський стверджує, що владі важко заповнювати вакансії всередині системи.

Читайте такожЩо чекає Білорусь у 2021 році

Зокрема, в Департамент охорони МВС вже беруть людей з адміністративними правопорушеннями, що не пов'язані з правилами дорожнього руху.

"Раніше такого не було ніколи. Досвідчених професіоналів серед прокурорів, суддів і слідчих замінюють молодими фахівцями, щоб використовувати їх як машину для винесення безпідставних вироків журналістам і лікарям", - сказав Ковалевський.

Представник Тихановскої закликав силовиків приєднуватися до ініціативи ByPol. Він запевнив, що в новій Білорусі знайдуть місце для тих, хто захищає народ і закон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb