Адміністрація Байдена готується запровадити свої перші серйозні санкції проти Росії, - Politico

США готують свою реакцію на отруєння і тюремне ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального і, як очікується, у найближчі тижні будуть координувати запровадження санкцій з європейськими союзниками

Про це повідомляє Politico.

Видання зазначає, що адміністрація попереднього президента США Дональда Трампа підготувала санкції за отруєння Навального, але команда Байдена хоче сформувати власний курс.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена відмовився коментувати будь-яку конкретику щодо санкцій, але зазначив: "ми розглядаємо доступні варіанти".

"Достатньо сказати, що ми не будемо сидіти склавши руки перед обличчям цих порушень прав людини", — додав чиновник.

Нові санкції стануть першим кроком нової адміністрації США у притягненні Росії до відповідальності за порушення прав людини.

Напередодні верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз протягом тижня запровадить санкції проти Росії через арешт Навального.

За інформацією Reuters, під санкції ЄС потраплять глава Слідкому РФ Олександр Бастрикін, голова ФСВП Олександр Калашников, командувач Росгвардією Віктор Золотов і генеральний прокурор Ігор Краснов. Їм заборонять в'їзд в ЄС, а активи в банках Євросоюзу заморозять.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb