Поліція викрила незаконну вирубку лісу в лісогосподарстві Верховини на Прикарпатті

Поліція Івано-Франківщини викрила незаконну вирубку лісу в господарстві Верховини на Прикарпатті

Про це у Facebook повідомила пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Згідно з повідомленням, поліцейські Верховинщини виявили транспортні засоби із незаконно зрубаною деревиною, а також відвантаження деревини неподалік місця вчинення злочину. Зазначається, що в обох випадках деревина зрубана на території лісогосподарства у Верховині, а документів на такі дії у правопорушників не було.

За інформацією поліції, в одному випадку працівники карного розшуку серед ночі виявили поблизу лісового масиву відвантаження лісопродукції після порубки. На місці знаходилась вантажівка ЗІЛ, а також навантажувач Урал. Дозвільних документів порушники не мали.

Крім того, 19 лютого о 13:00 працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили на автодорозі автомобіль ЗІЛ-131, на якому виявили лісодеревину. Водій автомобілю не показав документів, які б засвідчили законність його дій.

Зазначається, що поліцейські вилучили деревину та автомобілі. Слідчі встановлюють коло осіб, які можуть бути причетними до злочинів.

У пресслужбі додали, що правоохоронці розпочали кримінальні провадження за статтями про незаконну порубку, або перевезення, зберігання, збут лісу. Максимальне покарання за цією статтею передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb