"Суддю дотисли Венедіктова, Татаров і Труханов": Стерненко про вирок

23 лютого активіст Сергій Стерненко прокоментував вироку суду, заявивши, що на суддю тисли підозрюваний НАБУ заступник глави ОПУ Олег Татаров, генпрокурор Ірина Венедіктова та мер Одеси Геннадій Труханов

Про це Сергій Стерненко написав у Facebook.

"Всі вилучені речі під час обшуку визнані судом допустимими доказами. Хоча обшук у мене вдома проводився без адвоката, з яким мені навіть не дали зв‘язатись", - зауважив активіст.

Він додав, що всі судово-медичні експертизи, складені російською мовою також визнані допустимими. Хоча це пряме порушення ст. 29 КПК.

"Показання тітушки Щербіча суд визнав достовірними", - підкреслив Стерненко.

Також суд відмовився визнавати доказом висновок спеціаліста щодо стартового пістолета, у якому спеціаліст вказав що експертиза по пістолету проводилась з суттєвими порушеннями і пістолет не є вогнепальною зброєю.

"Суд не сумнівається у висновку експерта сторони обвинувачення, в якому той сказав що взяв пістолет стартовий, але після викручення експертом втулки зі ствола став вогнепальним. Суддя вважає що у нас існує закон про зброю, і це (!) міліцейська інструкція, яка законом не є"", - пояснив Стерненко.

За словами громадського активіста, стартовий пістолет він власноруч видав поліції.

"Це взагалі за ч. 3 ст. 263 ККУ є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності. Але суддя також відкинув цей документ, бо добровільна видача не зафіксована у протоколі обшуку і бо я в ньому це не написав", - зазначив він.

"Але я не підписував протокол, бо до мене не пустили адвоката! Таке враження, що вирок писали мусора. Суддю таки дотисла Венедіктова, Татаров та Труханов за ці дні. Обвинувальний вирок за всіма статтями", - написав активіст Сергій Стерненко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо