До ювілею Лесі Українки: Film.UA випустив трейлер мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

25 лютого до 150-річчя ювілею Лесі Українки українські анімаційники оприлюднили тизер-трейлер мультфільму за п'єсою поетеси

Офіційний тизер-трейлер повнометражного мультфільму "Мавка. Лісова пісня" виклали на YouTube-каналі Film.UA 

Творці мультфільму заявляють про екологічну місію свого дітища.

В мультфільмі автори хочуть привернути увагу до захисту тварин, що знаходяться на межі зникнення: зубра, чорного лелеки, євразійської рисі та бурого ведмедя, а також рослин і метеликів.

Читайте також: Вона говорила за націю. Шляхетність, інтелектуалізм, талант, сила і кохання Лесі Українки

Поряд із реальними тваринами у відео можна побачити й міфічних лісових створінь з давніх українських легенд. А ще вперше глядачі побачать коханого Мавки – талановитого музику Лукаша. Також вперше в українській анімації для роботи над пластикою та рухами 3D-героїні Мавки було запрошено приму-балерину Національної опери, народну артистку України Катерину Кухар. На знімальному майданчику вона відтворювала дії головної героїні, їй навіть довелося виконати кілька трюків.

Також особливу увагу в мультфільмі приділено музиці. До створення саундтреку тизера-трейлера залучили українських музикантів, серед яких – відомий фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк. Спільно з італійським композитором Даріо Веро була розроблена концепція об'єднання кінематографічної оркестрової музики та українських народних інструментів.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо