У центрі Києва мітингувальники вимагають звільнення Стерненка. Онлайн

27 лютого у Києві біля Офісу президента відбувається акція на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка

Еспресо.TV інформує про перебіг подій на Банковій та в інших частинах центру Києва.

У МВС подякували громадянам за дотримання порядку під час проведення акції на підтримку Стерненка.
 
Учасники акції на підтримку Стерненка намагалися закидати фаєрами та димовими шашками будівлю ОГПУ. Деякі фаєри долітали до третього поверху будівлі.
 
Організатори акції на підтримку Стерненка заявили, що 9 березня вони закликають людей зібратися біля Будинку профспілок на Майдані Незалежності.
 
Учасники акції на підтримку Стерненка прийшли до будівлі Офісу генерального прокурора. Вони знову запалили фаєри та вигукують гасла "Венедіктова чума" і "Аваков чорт". Офіс генпрокурора закидують димовими шашками та скандують «Відставка!».
 
Деякі учасники акції на підтримку Стерненка запалили фаєри під час руху колони з Банкової до будівлі Офісу генерального прокурора.

Після мітингу на Банковій учасники акції на підтримку Стерненка вирушили до будівлі Офісу генпрокурора.

Співробітники МВС України, що чергують неподалік від Офісу президента, не мають де користуватися вбиральнями й змушені робити це за зеленими насадженнями на столичній площі Івана Франка.

Організатори акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка вимагають звільнити його з ув'язнення та перезапустити Вищу раду правосуддя.

На початку акції кореспондент Еспресо повідомив, що до будівлі ОПУ пропускають вільно, автозаків на Банковій не видно. Однак автобуси поліції стоять неподалік. Під стінами комітету Верховної Ради учасники акції облаштували пункт домедичної допомоги, де також пригощають чаєм і кавою.

Читайте також: На Банковій триває акція на підтримку Стерненка. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вранці 27 лютого заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що під час забезпечення правопорядку на акціях біля Офісу президента не буде "кордонів" поліції.

Читайте також: Стерненко не проситиме Зеленського про помилування у разі остаточного засудження, - адвокати

 

 

 

Дивіться і слухайте: Вирок Стерненку і наслідки для України. Розмова Сергія Руденка з Віталієм Портниковим