"Поліцейських кордонів" на Банковій у суботу не буде, - МВС

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляє, що в суботу, 27 лютого 2021 року, під час забезпечення правопорядку на акціях біля Офісу президента не буде "кордонів" поліції

Про це він заявив в етері одного з українських телеканалів, розповідає Еспресо.TV.

"Прийнято рішення, що не буде жодних "кордонів" і мітингувальники можуть вільно, мирно, без зброї мітингувати на вулиці Банковій", - наводить слова посадовця Інтерфакс-Україна.

Читайте такожСьогодні о 12:00 біля Офісу президента вимагатимуть звільнення Стерненка

"Поліція зробить усе, щоб не було жодних провокацій", - наголосив Геращенко.

Також він попросив організаторів акції закликати мітингувальників, "не проявляти ніякого насильства ні до кого".

Довідка. Переслідування Стерненка

Сергія тривалий час судили за нібито перевищення меж необхідної оборони під час самозахисту в ході здійснення на нього другого замаху. Проте справа фактично розсипалася в суді й тоді пішли інші звинувачення.

Читайте такожСправа Стерненка. Що буде далі з Сергієм, Зеленським і українським кривосуддям?

Зрештою Сергію Стерненку дали 7 років та три місяці в'язниці, а також конфіскацію половини майна у справі про викрадення депутата райради від проросійської партії "Родіна" у 2015 році. Активіста арештували в залі суду. 

Вирок Стерненко називає замовним і звинувачує у тому, що сталося президента Володимира Зеленського, заступника голови Офісу президента Олега Татарова, юриста Андрія Портнова, генеральну прокурорку Ірину Венедіктову і міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Аналітики також кажуть про помсту Стерненку за події весни 2014 року, коли в Одесі було зупинено сценарій зі створення "народної республіки" з подальшою появою "зелених чоловічків".

Дивіться і слухайтеВирок Стерненку і наслідки для України. Розмова Сергія Руденка з Віталієм Портниковим

Зазначимо, що згадану партію "Родіна" створив одеський мафіозі й сепаратист Ігор Марков (відомий у кримінальному світі як "Марадонна"). Саме "Родіна" стояла біля витоків одеського Антимайдану й починала перші антиукраїнські провокації та силові дії у місті.

Судив Стерненка суддя Віктор Попревич з Донецька. За даними журналіста Дениса Казанського, ще до війни Попревич прикрасив головну браму свого маєтку бюстами Леніна та Сталіна.

Після вироку однодумці Стерненка оголосили акції протесту по всій Україні.

У Києві громадяни протестували під Офісом президента.

За фактом сутичок на вулиці Банковій, розпочато кримінальне провадження.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb