Сьогодні - роковини підступного вбивства Бориса Нємцова

У суботу, 27 лютого 2021 року, виповнюється рівно шість років із загибелі російського політика і державного діяча, віцепрем'єра за часів Єльцина, а пізніше засновника й співголови опозиційної "Партії народної свободи" (ПАРНАС) Бориса Юхимовича Нємцова

Нємцов завжди був великим другом України та українського народу, виступав за демократичні перетворення в своїй країні, послідовно викривав Путіна й путінізм в різних злочинах, нагадує Еспресо.TV.

З початком вторгнення РФ саме Нємцов виступив головним організатором постійних багатотисячних маршів проти війни з Україною, що після нього, слід наголосити, перестало бути визначальним трендом для тих, хто в сучасній Росії претендує називається опозицією.

До того ж, Нємцов виступав за самовизначення територій всередині РФ, зокрема, Сибіру.

27 лютого 2015 року люди з оточення Кадирова - а це буде доведено у суді - вистежили й пострілами в спину вбили Нємцова під час його прогулянки неподалік від Кремля.

Кінцевих змовників досі офіційно не встановлено. Судом і прокуратурою вважається, що цей злочин нібито було скоєно на ґрунті релігійної неприязні Нємцова до мусульман і навпаки.

Незалежні політологи своєю чергою кажуть про цілу спецоперацію російських силовиків, а не про самостійні дії кількох візитерів з Чечні, в якій з метою стеження за Борисом Нємцовим, забезпечення виконавців усім необхідним та задля оперативного контролю і прикриття їхньої місії було задіяно десятки осіб.

Нижче наводиться добірка відео з виступами Нємцова на телевізійному каналі "Еспресо"

 

 

Без слів і коментарів

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb