У Барселоні вже 11 днів тривають влаштовані комуністами заворушення, що вимагать звільнення репера-сталініста Пабло Аселя

Ніч з 27 на 28 лютого 2021 року принесла нові матеріальні збитки власникам крамниць та поліції Барселони (Каталонія, Іспанія)

Подробиці із посиланням на Euronews розповідає Еспресо.TV.

Лише минулої ночі затримано 13 підозрюваних у грабежах та вандалізмі, серед них - той, хто жбурнув пляшку із запалювальною сумішшю в поліцейський фургон.

Постраждало 5 осіб.

Подібне триває у Барселоні вже 11 днів поспіль. Приводом для влаштованих крайніми лівими силами безладів став судовий вирок з приводу 9-місячного арешту репера Пабло Аселя й виписаного йому 30 тис. євро штрафу. На думку суду, в своїх піснях він закликає до терористичних дій, а також зневажає іспанську корону.

Творчість Аселя також присвячена захисту нелегальних мігрантів з країн Африки та Азії.

LB.ua називає Пабло Аселя "репером-сталіністом".

"У своїх соцмережах і зразках хіпхопової творчості Асель висловлює доволі провокативні думки щодо найтрагічніших і найделікатніших тем іспанського соціального та політичного життя. Тут і захоплення методами боротьби баскської терористичної організації ЕТА, жертвами якої стали не тільки чиновники та політики періоду франкізму, але й мирне населення; і засудження дій поліції під час протестів за незалежність Каталонії. Асель - комуніст, фанат СРСР і стверджує, що його світогляд сформувався під впливом таких персонажів, як Володимир Маяковський, Йосип Сталін і Че Гевара. Після російської агресії проти України репер підтримав маріонеткові Л/ДНР", - зазначає видання.

На думку деяких європейських аналітиків, за цими подіями криється інтерес Кремля з розхитування ситуації як в Іспанії зокрема, так і загалом в Євросоюзі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb