"Не грайтеся з вогнем": Росія погрожує "не обов'язково симетрично" відповісти на нові санкції США через Навального

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відреагувало на санкції США та Євросоюзу через отруєння і ув’язнення опозиціонера Олексія Навального

У пресслужбі відомства назвали санкції "ворожим антиросійським випадом", а привід для їх запровадження - отруєння Навального - "навмисно влаштованою провокацією".

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія буде "реагувати, виходячи з принципу взаємності, не обов'язково симетрично".

"Закликаємо колег не гратися з вогнем. Вашингтон, будучи серійним порушником міжнародних договорів і угод у галузі контролю над озброєннями та нерозповсюдження, позбавлений морального права "читати нотації" іншим", - висловилися в МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США вводять санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і арештом опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, до "чорного списку" потраплять сім чиновників.

Сьогодні стало відомо, що санкції через Навального ввів Європейський Союз. Обмеження вже набрали чинності та опубліковані в Офіційному журналі ЄС. Вони поширюються на чотирьох чиновників з вищих органів влади.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вже встиг пригрозити США "однозначною відповіддю" на санкції проти РФ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb