До програми доступної іпотеки під 7% долучаться ще 12 банків, - Марченко

До державної програми "Доступна іпотека під 7%" долучаться ще 12 українських банків

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"На сьогодні у програмі "Доступна іпотека 7%" беруть участь 7 уповноважених банків, які діють через Фонд розвитку підприємництва (ФРП). На черзі підписання відповідних договорів з іще дванадцятьма банками, тобто їх перелік постійно оновлюється", - цитує пресслужба слова міністра фінансів Сергія Марченка.

Зазначається, що наразі партнерами державної програми стали Укргазбанк, Ощадбанк, Банк "Глобус", ПриватБанк, Мегабанк, Кредобанк та ОТП Банк. Детальні умови отримання іпотеки опубліковані на сайті Фонду розвитку підприємництва.

За словами міністра, програма "Доступна іпотека 7%" дозволить розблокувати іпотечне кредитування в країні, пожвавити іпотечний ринок, ринок будівництва житла і, в майбутньому, дасть поштовх для економічного розвитку.

"Розрахунково, близько 5 тисяч сімей зможуть скористатися програмою у 2021 році. Плановий портфель іпотечних кредитів у цьому році складає 5 млрд грн", - зазначив Марченко.

У пресслужбі пояснили, що механізм реалізації програми передбачає часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами з боку держави - до 7% річних. Також передбачена можливість використання кредитних гарантій Фонду в якості забезпечення для предметів іпотеки, що ще не введені в експлуатацію.

Міністр також додав, що сьогодні уряд розглядає трирічний період середньострокового бюджетного планування і закладання коштів на наступні періоди для того, щоб ця програма розвивалась. Марченко також запевнив, що ті, хто візьмуть кредит у 2021-2022 роках матимуть чітку гарантію, що у рамках програми держава компенсуватиме ставку до повного погашення кредиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb