Данілов оголосив про створення Центру протидії дезінформації, який почне працювати з 16 березня

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Центр протидії дезінформації почне працювати з 16 березня

Про це він сказав на пресконференції за результатом засідання, передає Еспресо.TV.

"Рішенням РНБО такий Центр сьогодні був створений. Він починає працювати з наступного вівторка. Сам Центр буде знаходитися в ситуаційному центрі апарату РНБО, який розташований на вул.Банковій. В апараті РНБО ми вже протягом року проводимо таку роботу, займаємось цими питаннями. Наразі буде максимальна активізація і ми будемо в щоденному режимі 24/7 працювати. До центру будуть залучені представники усієї нашої розвідспільноти, відповідні міністерства і відомства. І ми зможемо надати відповідну відсіч тій дезінформації, яка є на території України з боку РФ", - сказав Данілов.

За його словами, Центр сьогодні "вкрай необхідний".

"Тому що це інформаційна війна, яка триває проти України протягом певного періоду. Вона останній час перейшла в активну фазу. Ми це спостерігаємо, тому що в системі моніторингу, яка працює, у нас в системі, яка розгорнута в апараті РНБО, стверджують про те, що в період останніх двох-трьох місяців змінилася тенденція заходу інформації з РФ. І вона набирає обертів. Потрібно на це відповідати", - додав Данілов.

Він зауважив, що центр не буде працювати як закрита інституція.

"Ми будемо інформувати спільно з ОПУ про всі події, які відбуватимуться. Частина речей буде публічна. Те що стосується роботи. Це буде окремий Центр. За принципом буде побудований як Національний координаційний центр по кібербезпеці, як комітет розвідки, який працює при РНБО. Там буде окремий керівник, який призначатиметься указом президента. Наразі там працюватимуть співробітники РНБО, які у нас займаються безпосередньо цими питаннями", - сказав Данілов.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb