На Вінниччині поліція затримала банду шахраїв, що вимагала гроші в пенсіонерів

Аферисти видурювали гроші у пенсіонерів, телефонуючи їм та розповідаючи як їхні родичі нібито потрапили в ДТП

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

"Зловмисники діяли за однаковою схемою – телефонували пенсіонерам та повідомляли, що їх рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення дорожньо-транспортної пригоди. Літні люди вірили дзвінкам незнайомців та віддавали чималі кошти молодикам, які приходили до них додому", - розповіли в поліції.

Після того як до поліції майже одночасно звернулось 4 ошуканих пенсіонера, правоохоронці встановили підозрюваних, які приходили за грошима, та затримали їх в орендованій квартирі у м. Вінниці. Ними виявились двоє жителів Донецької області, віком 16 та 18 років. 

"Ще трьох учасників групи, причетних до вчинення злочину, вінницькі оперативники спільно з одеськими колегами затримали в Одесі. Серед них  21- річна жінка, раніше судимий 24 – річний житель Луганської області та 40 - річний мешканець м. Дніпро", - додали в поліції.

Учасники злочинної групи  діяли за чітко розподіленими  ролями. Одні з них за допомогою мережі Інтернет підшукували стаціонарні номери телефонів потенційних жертв, зв’язувались з літніми людьми, представлялись їх близькими родичами та просили допомогти коштами, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення вигаданих ДТП. Інші - приїздили до помешкань потерпілих та забирали кошти, які потім перераховували на банківські рахунки. 

Щоб переконати своїх жертв, шахраї брали у потерпілих розписки, у яких вони зазначали, що надають добровільну благодійну допомогу "постраждалим" в аварії.  В помешканнях затриманих поліцейські вилучили грошові кошти, банківські картки, чеки, мобільні телефони та сім карти.  

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо