"Роскомнадзор" пригрозив протягом місяця заблокувати Twitter

Російський регулятор "Роскомнадзор" заблокує в Росії соціальну мережу Twitter через місяць, якщо сервіс не видалить заборонену інформацію

Про це повідомляє державне агентство ТАСС з посиланням на заступника глави відомства.

"Ми взяли місяць та спостерігаємо за реакцією компанії Twitter з питання видалення забороненої інформації. Після чого, в залежності від дії адміністрації соціальної мережі, будуть прийняті відповідні рішення", - сказав Вадім Субботін. "Якщо Twitter не виконає вимоги Роскомнадзора, вимоги російського законодавства, відповідно, будемо розглядати питання про повну блокування сервісу на території Росії".

Перед цим в РФ після ручного уповільнення роботи Твіттеру впали сайти Кремля, Держдуми, уряду та інших відомств. Тиждень тому Роскомнадзор говорив, що роботу сервісу уповільнили після невиконання вимог видалити "заборонений контент".

Британська газета Guardian уже писала, що президент РФ Владімір Путін незадоволений роллю, яку відіграли соціальні мережі, в першу чергу Твіттер, в підтримці опозиціонера Алєксєя Навального.

Роскомнадзор експериментує з новою технологією, що дозволяє відключати можливість передачі відео в залежності від регіону. Це частина кремлівської стратегії щодо "суверенного інтернету". Вона містить посилений контроль над соціальними мережами.

Останнім часом Путін неодноразово говорив, що інтернет руйнує російське суспільство зсередини, що там поширюють дитячу порнографію, схиляють до самогубств і закликають неповнолітніх мітингувати проти влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb