Конституційний суд переніс засідання, на якому мав розглянути притягнення до відповідальності Тупицького, - ЗМІ

Судді КСУ перенесли спеціальні пленарні засідання, на яких мали розглянути питання притягнення до дисциплінарної відповідальності голови КС Олександра Тупицького і його заступника Сергія Головатого

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на співрозмовника в КСУ.

"Судді нічого не вирішили. Не змогли затвердити порядок денний", - сказав він. У зв’язку з цим, додав співрозмовник агентства, засідання перенесли. Наразі точної дати його проведення немає.

Велика палата Конституційного Суду під час засідання 17 березня мала розглянути дві дисциплінарні справи: одну - відносно голови суду Олександра Тупицького, а іншу - щодо заступника голови Сергія Головатого.

Читайте також: Відсторонений Зеленським голова КСУ Тупицький скликає суддів на спеціальне засідання. Документ

На 12:00 було передбачене спеціальне пленарне засідання, на якому мав відбутися розгляд питання щодо заяви голови Всеукраїнської політичної партії "Братство" Дмитра Корчинського "про невідповідність судді Конституційного Суду України Головатого Сергія Петровича займаній посаді" від 11 березня 2021 року № 28-03/21.

Водночас о 14:30 у суді був запланований розгляд питання щодо звернення слідчого – заступника керівника Управління з розслідування злочинів, учинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань Артема Яблонського від 9 березня 2021 року № 10-8-5316.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо