Пожежі на Луганщині: очільник ТСК ініціював звільнення голови ОДА

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування причин виникнення пожеж у Луганській області Руслан Горбенко ініціює звернення до президента Володимира Зеленського про звільнення голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я, як голова ТСК, зобов'язаний ініціювати питання про звернення до президента України щодо звільнення голови Луганської ВЦА", - сказав Горбенко.

Він повідомив, що члени ТСК  ухвалили рішення про звернення до прем'єр-міністра та президента щодо звільнення Гайдая та Олександра Стрюка з посади голови військово-цивільної обладміністрації Сєвєродонецька.

За словами Горбенка, ТСК також підтримала звернення до Ради національної безпеки і оборони з проханням заслухати Гайдая про організацію діяльності з ліквідації наслідків та про ухвалення рішення щодо відповідності Гайдая обійманій посаді.

Голова ТСК також повідомив, що комісія вирішила звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням відсторонити голову ДСНС Луганської області Михайла Пшика від виконання обов'язків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb