Найближчими днями стане відомо, яка компанія постачатиме в Україну паливо “Роснафти” замість Proton Energy, - Куюн

Криза на українському ринку дизельного пального і скрапленого газу, скоріше за все, не відбудеться

Адже найближчими днями мають оголосити компанію, яка постачатиме в Україні паливо "Роснафти" замість Proton Energy, яка раніше заявила про припинення поставок з 1 квітня. Про це заявив Сергій Куюн, директор "Консалтингової групи А-95", в ефірі програми "Energo live" з Олександром Морщавкою на телеканалі "Еспресо".

"Ринок сьогодні дуже напружено спостерігає за цією ситуацією. Сьогодні з’явилися обнадійливі новини. Побоювання, що постачання будуть припинені, начебто не підтверджуються: йдеться лише про те, що замість Proton Energy буде інший трейдер. Лунають дуже відомі міжнародні назви компаній", — сказав Куюн.

Він нагадав, що "Роснафта" — це найбільший виробник нафтопродуктів у світі, і дуже багато міжнародних компаній торгують його продуктом.

"Я думаю, ми дізнаємося найближчими днями, хто з них стане постачальником в Україну", — сказав директор консалтингової групи.

Геннадій Рябцев, директор спеціальних проєктів Науково-технічного центру "Псіхєя", висловив переконання, що дизпаливо і скраплений газ буде — але, скоріше за все, за трішки вищою ціною, ніж пропонував Proton Energy.

"Наскільки — буде залежати від того, наскільки швидко знайдеться компанія, яка замінить Proton Energy на ринку України"", — сказав Рябцев.