Податкова амністія має стартувати тільки після запуску Бюро економічної безпеки, — "Голос"

Альтернативний до президентського законопроєкт про амністію капіталів пропонує старт тільки після початку роботи Бюро економічної безпеки та без порогових сум для "нульової декларації"

Про це розповіла Галина Васильченко, нардепка від фракції "Голос", член фінансового комітету Верховної Ради, в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими" на телеканалі Еспресо.

"Які ключові речі відрізняють законопроєкт "Голосу"? У президентському законопроєкті є поріг, до якого не потрібно декларувати — наприклад, 400 тис. грн. Ми не бачимо доцільності, навіщо цей поріг потрібен, і чому саме в такому розмірі", — зауважила Васильченко.

Вона додала, що є розбіжності і щодо напрямків використання отриманих коштів.

"Також ми вважаємо, що ця концепція може працювати тільки після того, як буде створене і ефективно запрацює Бюро економічної безпеки. Відповідно, пропонуємо відтермінування на рік", — додала нардепка.

Вона також пояснила, що таке податкова амністія: "Це можливість одноразово заплатити певний відсоток оподаткування. Тоді фіскальні органи не будуть мати до таких осіб жодних претензій. Це певний суспільний договір між державою та громадянами".

За її словами, це можливість для людей, які, наприклад, отримували зарплату в конвертах і згодом купили якусь нерухомість, чи автівку, чи зберігають гроші в готівці тощо.