СБУ в Дніпрі заблокувала діяльність конвертцентру з обігом у сотні мільйонів гривень

Служба безпеки України заблокувала діяльність дніпровського конвертаційного центру з обігом у сотні мільйонів гривень

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ заблокувала у Дніпрі діяльність нелегального конвертаційного центру з обігом у декілька сотень мільйонів гривень. Організатори мінімізували податки для низки підприємств регіону, що завдало збитків державному бюджету у особливо великих розмірах.

За попередньою версією слідства, оборудку організував представник місцевого бізнесу. Клієнтами були майже тридцять дніпровських підприємств, серед яких і державні.

Зловмисники вносили неправдиві відомості до Єдиного реєстру платників податків через фіктивні фірми. Таким чином проводилась низка штучних безтоварних операцій. Попередньо встановлено, що загальний обіг "конверту" становив декілька сотень мільйонів гривень. Дії зловмисників завдали збитки держбюджету в особливо великих розмірах.

У ході одинадцяти обшуків правоохоронці вилучили понад 1 млн грн, бухгалтерську документацію, печатки фіктивних фірм та державних підприємств, комп'ютерну техніку з чорною бухгалтерією.

У пресслужбі зазначили, що наразі правоохоронці встановлюють для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb