Вдарити по Україні з Білорусі Росії "дозволяють" підписані Лукашенком домовленості, - Безсмертний

Протягом останніх років між Мінськом та Москвою укладено цілу низку угод, що забезпечують Кремлю формально-правові гарантії можливого застосування проти України російських збройних сил з білоруських плацдармів

Про це колишній надзвичайний та уповноважений посол України в Білорусі Роман Безсмертний розповів в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Те, що на сьогоднішній день Білорусь в особі Лукашенка та збройних сил Білорусі є сателітом Кремля, ні в кого сумнівів нема. Взаємодія на рівні військ підтверджується щорічними навчаннями, формуванням відповідних груп і одиниць, особливо в західному і в південному напрямку. Я зараз маю на увазі збройні сили Республіки Білорусь", - зазначив дипломат.

До того ж, на білоруській території на постійній основі діють дві російські бази й ще одна споруджується, повідомив Роман Безсмертний.

Читайте такожЩо чекає Білорусь у 2021 році

Також є спільні "угоди про застосування збройних сил Білорусі для Російської Федерації і Російської Федерації для Білорусі між міністерствами оборони та міністерствами внутрішніх справ щодо охорони громадського порядку, охорони державного кордону тощо".

Окрім того, після щорічних парадів та навчань за участю російських військ "вони залишаються на території Білорусі".

"Ніхто їх звідти не виводить", - сказав Безсмертний.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb