Віктайло Добкінович або ТОП-6 спільних рис Добкіна та Януковича

31 березня, 2014 понедiлок
14:39
Зміст

Між новим висуванцем Партії регіонів в президенти Михайлом Добкіним та поваленим диктатором Віктором Януковичем виявилося чимало спільного

Партія регіонів робить з колишнього харківського губернатора, сепаратиста та совкофіла Михайла Добкіна нового героя для жителів «Юговостока». Еспресо.TV вирішило порівняти Добкіна з його попередником Януковичем. Виявилося, що обидва мають достатньо спільних рис, щоб намалювати такого собі узагальненого кандидата Віктайла Добкіновича.

1. Ледарство та сибаритство

Інертність та ледачість колишнього президента Віктора Януковича неодноразово відзначав багато хто з його оточення. Так, наприклад, колишній голова виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл зазначав: «Янукович дуже схожий на Ющенка, він ледачий і тому стає маріонеткою оточення. Але Ющенко час від часу радикально змінював своє оточення, а Януковичу його змінити важче, тому що воно йому було нав’язане (з Москви)».

Інертність Януковича підкреслює і його бездіяльність під час революційних подій, коли замість того щоб взяти ситуацію під контроль і запропонувати вирішення кризи, президент просто чекав коли все само розсмокчеться і врешті всі його кроки були лише відповіддю на Майдан та лише погіршували його ситуацію.

Теж саме можна сказати і про Добкіна, попри свою любов до «понтів» та публічних екстраординарних дій. Колишній харківський губернатор є людиною ледачою і не надто енергійною, чим у гірший бік відрізняється від свого вічного компаньйона Геннадія Кернеса. Саме останнього вважали і вважають головним у їхньому тандемі. Це зайвий раз підкреслює і знаменитий відеозапис рекламного ролика на виборах мера Харкова 2007 року з чіткими підказками Кернеса: «Міша, не вий…ся».

2. Золоті батони

Після того, як Віктор Федорович блискавично накивав п’ятами з революційного Києва, і простори Межигір’я відкрилися для широкого загалу, пересічні українці отримали новий символ невиправданих розкошів пострадянської еліти – Золотий батон, що замінив страусові мешти та золотий унітаз, що уособлювали пристрасть Януковича до «солодкого життя».

Михайлу Марковичу ще, звісно, дуже далеко до Віктора Федоровича в соціальних стандартах життя через значно нижчу позицію в ієрархії можновладців. Проте Добкін теж може дечим похвалитися. Саме він, за підсумками останніх років, був найбагатшим губернатором України. При чому лише офіційно задеклароване багатство Добкіна в 10 разів перевищує доходи другого за статками губернатора. 

За даними ЗМІ Добкін проживає аж ніяк не в скромному маєтку на Харківщині, дарує Ганні Герман годиники за $58 тис. та полюбляє індивідуально пошиті костюми від італійських майстрів. В той же час 20-літя дочка Добкіна Алла не соромиться викладати в instagram фото з розкішних курортів.

3. Проффесорство

Про невігластво доктора економічних наук Віктора Януковича легенди ходять давно. Саме безграмотності президента завдячує появі спеціальний термін для дипломованих неуків «проФФесор». Колишній глава держави неодноразово усім продемонстрував, що не відрізняє Бабеля від Бебеля, Гоголя від Гегеля, Сербію від Косова. Саме Янукович зробив з Анни Ахматової, Анну Ахмєтову, з Гулака-Артемовського Гулака-Артьомовського, а з Антона Чехова великого українського поета.

Добкін, як і його старший товариш по партії, не відмовив собі у задоволенні отримати наукове звання і став доктором юридичних наук. Але це жодним чином не заважає Михайлу Марковичу давати, словами Булгакова, «советы космического масштаба и космической же глупости».

Чого варті лише пропозиції скасувати пакт Молотова-Ріббентропа, радикально вирішити проблему Майдану переносом столиці у Харків, або об’єднати Україну загнавши «тупих вуйок» назад в їхні схрони. Своїх політичних опонентів Добкін називає «уродами» та «придурками», що, на його думку, певно відповідає стандартам академічних дискусій.

4. Московське Православ’я

Віктор Янукович попри грішне життя та тюремний досвід був людиною показово набожною і православною. Особливою прихільністю президента користувалася єдина канонічна православна церква УПЦ МП. В Межигір’ї президент-втікач мав персональну розкішну церкву, замолював гріхи прямо за місцем проживання.  

Добкін від «баті» не відстає і також підкреслює своє православ’я. Він розповідає, що вже багато років дотримується посту, а на Водохреща не забуває показово пірнути в ополонку. Крім того саме Добкін ініціював введення в школах Харківщини уроків православної культури. В свій час Добкін навіть став крещеним батьком шоумена Олексія Дівеєва-Церковного.

5. Аристократичний спорт

Віктор Янукович, якщо вірити його піарникам, дуже любив спорт. Кожного ранку стрибав по пеньках і плавав в басейні зі швидкістю і витривалістю рекордсменів світу. Але найулюбленішім спортом глави держави був аристократичний теніс. Тенісним успіхам Януковича навіть була присвячена окрема телепрограма на каналі «Інтер», де перша ракетка України Олександр Долгополов не шкодував компліментів для «сильного гравця любительського рівня». Але найаристократичнішим спортом для всіх залишається гольф. Публічно Федорович в гольф не грав, але не один гектар Межигір’я був відведений під шикарне поле для цієї недешевої забавки.

Добкін успіхами в тенісі гідними «сильного любителя» Януковича похвалитися не може, проте гольф для нього – справжнє захоплення. «Гольф – не гра мільйонерів. Але в цю гру можуть грати більше, людей, ніж ми думаємо», - вважає колишній губернатор. В Харкові навіть проводять Кубок Михайла Добкіна з гольфу, і саме на Харківщині, як кажуть знавці, побудовано найкраще поле для гольфу в Україні.

6. Любов до вбивства братів наших менших

Янукович був затятим мисливцем. В славнозвісному Межигір’ї, Сухолуччі та інших місцях країни для втіх президента з рушницею були організовані величезні мисливські угіддя зі спеціально завезеними тваринами. Саме на полюванні, як подейкують, перебував президент, коли «беркутівців» брутально били студентів на Майдані в ніч проти 30 листопада.

Добкін, на відміну від Януковича, більше полюбляє вбивати не сухопутних тварин, а риб. Про свої досягнення в риболовстві колишній очільник Харківщини регулярно звітував у «Твіттері», публікуючи фото здобичі, в намаганні переплюнути успіхи президента Росії Володимира Путіна та  Білорусі Олександра Лукашенка. На День журналіста Добкін навіть організував для акул пера з Харківщині рибальські змагання під власним патронатом.

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.37
    Купівля 39.37
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.65
    Продаж 43.36
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
18 травня
21:47
Олександр Усик
Усик - Фʼюрі: букмекери дали фінальний прогноз на супербій
21:43
Ексклюзив
Військові навчання ЗСУ
США побоюються того, що будуть втягнуті у російсько-українську війну, - професор Айзенберг
20:29
Колишній вагнерівець
Ексвагнерівець, який воював в Україні, напав на 12-річну дитину у Волгограді, - ЗМІ
20:06
OPINION
Ігор Гулик
П’ятирічка Зеленського
19:58
Оновлено
обстріл Харків
Окупанти вдарили по житловому сектору у Харкові: постраждали 5 людей
19:47
ППО, обстріл, ЗСУ
Українські воїни збили російський Су-25 над Донеччиною
19:33
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 18 травня: долар знову дорожчий за 40 грн
19:26
Володимир Зеленський
Росіяни, як і у 2022 році, розраховували на швидке просування, - Зеленський про Харківський напрямок
19:16
Ексклюзив
Еммануель Макрон
Запрошення Росії в Нормандію з боку Макрона є серйозною політичною помилкою, - дипломат Шамшур
19:06
Інтерв’ю
Депортація кримських татар.
Вісімдесят років болю. Історія депортації кримських татар
19:00
Архип Куїнджі
"Україна, а не Малоросія". Чому Архип Куїнджі – саме український художник?
18:44
Оновлено
Андрій Ярмоленко, Динамо, УПЛ
"Динамо" впевнено перемогло "Кривбас". Результати і розклад 29-го туру УПЛ
18:43
окупант, армія рф
На окупованих територіях вчителі не мають броні від мобілізації, - Центр нацспротиву
18:30
на фото прикордонник
"Були усі можливості все зробити безпечно та вчасно": що про мінування та фортифікації розповіли в інженерному батальйоні на півночі Харківщини
18:03
OPINION
Ольга Лень
Китай хоче перемоги в Україні
17:58
Ексклюзив
Карта бойових дій: Харківщина
Ворогу не вдалося просочитися у глибину оборони наших військ: військовослужбовець ЗСУ Тимочко про ситуацію під Вовчанськом
17:53
Вовчанськ та його південно-західні околиці (станом на 18.05.2024)
DeepState каже про втрату ще одного села біля Вовчанська, РФ говорить про два
17:53
Воїни 47 ОМБр, ЗСУ, війна
Буде корисним в Україні: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями
17:22
напад з ножем
На Дніпропетровщині військовозобовʼязаний намагався зарізати сержанта з ТЦК
17:19
Саломе Зурабішвілі
Президентка Грузії Зурабішвілі наклала вето на закон про "іноагентів"
17:13
Роман Абрамович
Що насправді Абрамович думає про Путіна та майбутнє Росії: подробиці від Джемілєва
16:56
обстріл
Російські загарбники обстріляли Вовчанськ і громаду: загинула жінка, п'ятеро людей поранені
16:51
обстріл, ППО
Сили оборони збили ракету над Криворізьким районом Дніпропетровщини
16:46
"Бастіон", Новоросійськ
Росіяни змінили розташування "Бастіону" у Новоросійську, - "Атеш"
16:44
Дональд Туск
Польща виділить $2,5 млрд для фортифікацій на кордоні з Росією та Білоруссю, - Туск
16:28
Андрій Лунін, Реал, Ла Ліга, Ліга чемпіонів
Анчелотті довіриться Луніну у матчі "Реала" з "Вільярреалом"
16:08
OPINION
Юрій Богданов
Торговельні війни між США і Китаєм тривають
16:02
електронна черга
Міноборони тестує електронну чергу до ТЦК
15:37
Денис Василюк
В бою загинув молодий підполковник авіації Денис Василюк
15:35
Скільки кримських татар воює за Україну: відповідь Мустафи Джемілєва
15:20
Присвятив мистецтву 30 років: на фронті загинув актор Київського театру ляльок на лівому березі Дніпра Євген Невинський
15:03
Ексклюзив
кримські татари
Депортація кримськотатарського народу була тривалим процесом і продовжувалася аж до 1989 року, - Берієв
14:55
Чи можна оновити дані в ЦНАП?
Як військовозобов'язаному оновити дані у ЦНАПі: пояснення від Мінцифри
14:44
на фото: Danone
Компанія Danone продала бізнес в Росії
14:40
Ексклюзив
Андрій Піонтковський
Китайці, французи й американці працюють над концепцією "третьої Ялти без Росії", - політолог Піонтковський
14:25
У Києві відкрили перший рекрутинговий центр ССО
У Києві відкрили перший рекрутинговий центр ССО
14:06
OPINION
Ірина Федорів
Корупція vs політика. Чому віцепрем’єра Кубракова треба було звільняти?
14:05
Ексклюзив
Противник хоче перетворити на "сіру зону" і Суми, і Харків, - майор запасу НГУ Гетьман
14:03
Мустафа Джемілєв
Кримські татари готуються допомагати ЗСУ на півострові, зброя є, - Мустафа Джемілєв
13:46
Оновлено
новини Львівщини
Колаборант Сальдо заявив про нібито удар "Хаймарсом" по окупованому Скадовську
Більше новин