ТОП-5 олігархів, які стали ворогами Росії

28 травня, 2014 середа
12:56

Еспресо.TV склало рейтинг олігархів, які через останні події в Україні опинилися в немилості у Росії

Коломойський смертельно образив Кремль

Ігор Коломойський посів почесне перше місце в нашому рейтингу.  Перелік невгодних північному сусіду справ він розпочав тільки-но пересів у губернаторське крісло. Спочатку організував сафарі на терористів, якими так опікується Росія – пообіцяв грошову  винагороду: за кожний автомат $1тис., кулемет – $1,5тис., гранатомет – $2тис., за кожного переданого «зеленого чоловічка» - $10 тис.

Після цього створив власну армію, швидко винищив зародки сепаратизму в регіоні і розпочав боротьбу с проросійськими бойовиками на Донбасі. Але саме найгірше – він посягнув на святая святих – публічно назвав Путіна невеликим на зріст шизофреніком: «Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести світ до катастрофи».

Російський президент ображено відреагував: «У Дніпропетровську пана Коломойського привели до влади - він же елементарний пройдисвіт, кілька років тому навіть нашого олігарха Абрамовича кинув». Одразу ж в унісон Коломойського  атакувало і все стадо путінських овець та баранів. Спочатку у «Москомприватбанк» з 6 березня 2014 року вввели тимчасову адміністрацію Центробанку Росії, через що Ігор Валерійович був змушений виставити на продаж свою московську «дочку». Підприємець з Казахстану Ермек Тайчібеков оголосив про нагороду в 1 млн рублів за усунення або затримання Коломойського, обачно встановивши дедлайн «полювання» до 1 травня цього року. 

А депутат Держдуми Михайло Маркелов почав вимагати, щоб Коломойського відлучили від єврейських релігійних організацій. Також депутат написав листа до Ізраїлю з вимогою позбавити Коломойського ізраїльського громадянства, заморозити всі його банківські рахунки і накласти арешт на все його майно. Ним навіть зацікавилися, маловідомий широкому загалу «Кібер-Беркут», який розкрив усі схеми каральних операцій Ігоря Валерійовича. А російські ЗМІ почали писати про Коломойського регулярніше ніж про Путіна та Мєдвєдєва. Зазвичай одну гидоту.

Бахматюк невдало "повечеряв"

Непублічний аграрний магнат Олег Бахматюк неочікувано потрапив у наш рейтинг після того, як став героєм телеканалу «Росія 24». Його вечері в ресторані з міністром юстиції Павлом Петренко російські журналісти присвятили декілька сюжетів і представили її не інакше, як «масонську змову». А в самому сюжеті, росіяни порівняли Бахматюка з Коломойським і ледве, що самі не назвали його воргом №2.

Автори сюжету одразу зацікавилися, а навіщо міністру вечеряти з мільярдером? І таки знайшли відповідь. За версією «Росії 24», Бахматюк винен росіському Сбербанку  600 мільйонів доларів, але за підтримки мін'юсту намагається уникнути відповідальності за зобов'язаннями і «кинути» російський банк. Слід зазначити, що залишки боргу перед Сбербанком  - на порядок нижчі вказаної суми. окрім того, яким чином міністр юстиції України допоможе не платити борг росіянам - це загадка.

Доказом змови, як вважають російські журналісти, є те що зустріч проходила в одному з найдорожчих ресторанів Києва без краваток та начебто їли суп з панцира лобстера на перше і стейк Тендерлоін на друге. Варто відзначити, що на фото меню вечері не видно, і воне не більш ніж плід бурхливої фантазії авторів сюжету.

Ахметова підвів гудок

Довго вагаючись між "світлом і темрявою" найбагатша людина країни Рінат Ахметов нарешті визначився зі ставленням до терористів і ДНР. Він вивів робітників своїх підприємств на попереджувальний страйк проти сепаратизму, який в народі охрестили «гудком», адже мітинг розпочався з гудка на всіх підприємствах Донбасу «на підтримку миру і проти кровопролиття». А представників так званої ДНР назвав «купкою пройдисвітів, що тероризують Донбас і яких в самий найближчий час будуть гнати в шию». Одразу ж після цього російський інформаційний простір розразився цілим ворохом аналітичних статей про ганебні дії олігарха. А керівництво ДНР заявило про націоналізацію його підприємств і почало з резиденції Ахметова в Донецьку.

Тарута не витримав конкуренції з Пушиліним

Донецький губернатор Сергій Тарута потрапив у «винищувальний» список РФ після того, як став у керма найбільшого вогнища сепаратизму. Його первісна позиція такого собі «кота Леопольда», який намагався вирішити питання за допомогою переговорів, не справила враження ані на сепаратистів, ані на їхнього російського господаря. Бойовики ДНР неодноразово трощили офіс компанії ІСД, яка колись належала Таруті та захопили його  готель «Вікторія», де в останній час працювала облдержадміністрація.

Крім того на Кіпрі арештована частина активів Сергія Тарути - під арештом опинилися футбольний клуб «Металург» і офшор, на якому була частина акцій «Індустріального союзу Донбасу». Причому приводом для таких санкцій став позов російського банку ВТБ, який ще в 2008-2011 рр.. надавав кредити ТОВ «Єнісейський фанерний комбінат» (почав процедуру банкрутства) на загальну суму $ 203 200 000. Сам Тарута у ВТБ грошей не запозичав, але по ряду кредитів виступав поручителем на суму більше $ 30 млн. Варто відзначити,  що кіпрському суду знадобилося 4 дні, щоб розглянути позов і прийняти рішення. Експерти вважають це новим витком російських санкцій за непослух. 

Вадатурський необережно потрапив на гачок

Директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський потрапив під пильне око Кремля після того, як, озброївшись прикладом Коломойського, заявив що готовий виплачувати грошову нагороду за допомогу в затриманні колабораціоністів, змовників і проросійських сепаратистів, які намагаються порушити конституційний лад і цілісність України. Він також заявив про наміри екіпірувати «Народне ополчення» Миколаєва та обладнати блокпости на в'їздах в місто. Крім того, Олексій Афанасієвич необлудно висловився в адресу Путіна, назвавши його брехуном: «Ми бачимо, як бреше глава РФ, публічно заперечуючи перебування російських військ на території Криму, а значить - на суверенній території України. Ми бачимо, як він бреше громадянам Росії, як він бреше всьому світу, а значить - і українцям». Поки що Вадатурського не "нагородили" відповідною реакцією, але як показує досвід, це лише питання часу.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.26
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
16:39
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарні
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
14:29
військові навчання Arrow 24
У Фінляндії розпочалися військові навчання Arrow 24 за участі країн НАТО
14:09
Новини компаній
"Моя безбар'єрність": у Києві презентували програми підтримки інклюзії
14:08
OPINION
Юрій Гудименко
"Держава не дала" – це не про позицію і не про аргумент, це про відмазку
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:58
Оновлено
Микола Сольский
За міністра агрополітики Сольського внесли заставу
13:50
Крісто Енн Вага
Естонський депутат їде до Києва велосипедом
13:48
Київтеплоенерго
У Київтеплоенерго проводять обшуки. Компанія заявила, що роботу об’єкта заблоковано
13:40
у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
Хотіли продати криміналітету гранатомети та вибухівку: у трьох областях викрили торговців трофейним озброєнням
13:20
Паспортний сервіс пояснив, хто може отримати документи за кордоном
13:17
Співачка померла під час концерту, спіткнувшись об сукню
У Китаї під час виступу померла співачка, перечепившися через сукню та вдарившись головою
12:53
Наталка Діденко спрогнозувала теплу та сонячну погоду найближчими вихідними
12:51
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
У Німеччині заявили, що збірну України посилено охоронятимуть на Євро-2024
12:49
Ексклюзив
Володимир Івасюк
Автора "Червоної рути" Івасюка знищив КДБ, його повісили вже мертвого, - ексзаступник генпрокурора України Голомша
12:38
Микола Мулюкін
Під час окупації керував пограбуванням Чорнобильської АЕС: слідчі оголосили підозру заступнику гендиректора Росатому Мулюкіну
12:36
"США антагонізують Путіна, щоб змусити його поширити війну на інші регіони": добірка фейків у світі за 26 квітня
12:35
на фото наслідки обстрілу Нікополя
Окупанти обстріляли Нікополь: серед поранених – дитина
12:31
Україна повернула тіла 140 полеглих оборонців
12:30
На фото: Михайло Резнікович
Театр Лесі Українки прибрав з репертуару вистави режисера Резніковича, який виїхав до Росії
12:23
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 26 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:22
Михайло Подоляк
"Дистанційних документів не буде": в ОП заявили, що чоловіки 18-60 років зможуть оформити папери лише в Україні
12:12
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило двох військових, які переховували підозрюваних
12:02
OPINION
Сергій Фурса
Чи може держава мститися своїм громадянам? Виявляється, може
Більше новин