Які брутальні витівки дозволяють собі російські спортсмени

Не лише російські фани, але і спортсмени останнім часом зажили слави неадекватних персон і навіть хамів, які плюють межи очі всім - суперникам, фанам, суддям і навіть міжнародним федераціям

Спортсмени-росіяни дозволяють собі неадеквану поведінку не лише вдома, але і на міжнародних аренах, ганьблячи передусім самих себе. Їхні дії спрямовані і проти суперників, і проти фанів, і навіть проти самих себе.

"Свіженьким" прикладом просто таки скаженої поведінки стали дії тенісиста Михайла Южного. Не переживши невдалий початок поєдинку з боснійцем Даміром Джумхуром, росіянин відлупцював себе ракеткою по голові - наніс 11 ударів. Після цього росіянин-невдаха змушений був знятися з Відкритого чемпіонату Франції. І як свідчить історія, Михайло не вперше так карає себе на корті.

Не встигли забутися і хокеїсти збірної Росії, які відзначилися неспортивною поведінкою та зневагою до суперників. Програвши у фіналі чемпіонату світу Канаді 1:6, під час урочистої церемонії нагородження більшість хокеїстів збірної Росії покинули лід до виконання канадського гімну. Більшість гравців, включаючи капітана команди Іллю Ковальчука, демонстративно пішли в роздягальню. На льоду залишилися лише Олександр Овечкін, Євген Малкін, Віктор Тихонов і ще декілька російських хокеїстів.
 

Це не перша демонстрація неповаги до суперника з боку російських хокеїстів. У грудні 2014 року на молодіжному чемпіонаті світу в Торонто захисник російської молодіжки Зіят Пайгін кинув ключку в уболівальників Канади після поразки у фіналі від господарів турніру - 4:5.

Мабуть, одним з найбільших скандалів щодо російського хамства фанатам став волейболіст збірної Росії Олексій Спірідонов. На чемпіонаті світу, який у вересні минулого року приймала Польща, він спочатку під час матчу з Німеччиною після одного з вдалих "блоків" повернувся до фанів, склав руки так, наче тримає пістолет, і почав "стріляти".

Після поразки збірній Польщі Спірідонов плюнув у польського вболівальника. Пізніше з’явилася інформація, що росіянин так нахамив польському  депутата у відповідь на "поверніть Крим". А згодом "спортсмен" ще й обматюкав Міжнародну федерацію волейболу. Під новиною про майбутнє дисциплінарне рішення світової організації на своїй сторінці у Twitter 26-річний спортсмен написав: "Як мене все це вже за*бло".

Неадекватною була поведінка і члена ради Міжнарожного союзу ковзанярів (ISU) росіянина Германа Панова. Під час чемпіонату Європи з класичного багатоборства, який у січні приймав Челябінськ, Панов вирядився у футболку із зображенням Путіна і в такому вбранні збирався нагороджувати медалістів. Та віце-президент ISU Ян Дейкема не розгубився і попросив 75-річного росіянина переодягнутися перед церемонією нагородження.

Демонструють свою зневагу російські спортсмени й арбітрам. У жовтні 2014-го під час матчу чергового туру регулярного чемпіонату КХЛ між московським ЦСКА і пітерським СКА гравець збірної Росії і ЦСКА Олександр Радулов отримав загалом 30 хв. штрафу. Таким жорстким ставленням арбітрів до себе хокеїст залишився незадоволений, що і поспішив висловити безпосередньо. Перебуваючи на лаві штрафників, спортсмен нахамив судді Аріні Устиновій. Після матчу розлючений хокеїст пішов до суддівської, де хотів розбиратися з арбітром, та йому завадив охоронець. Зрештою, Радулов віддубасив двері замість рефері.

Усе відео: Youtube

Читайте також: За що росіян вважають найдикішими вболівальниками в світі

                         Чому російські вболівальники залишаються вірними заповітам Сталіна