Кінопрем'єри тижня: Український детектив, битва за виживання та драма Спілберга

Кореспонденти Еспресо.TV дізналися, що виходить на українські екрани цього тижня

Відсьогодні в українському прокаті стартують драма Стівена Спілберга, вражаюча історія виживання упродовж 3 місяців в океані, новий бог з Брюсселя та трилер від українського режисера.

"Міст шпигунів"

Заснована на реальних подіях драма Стівена Спілберга хоч і розповідає про події минулого століття, але, здається, описує ситуацію сьогодення. Бруклінський адвокат Джеймс Донован опиняється в епіцентрі холодної війни, коли ЦРУ відправляє його на практично неможливе завдання - домовитися про звільнення захопленого в СРСР американського пілота літака-розвідника. Радянський розвідник Рудольф Абель був схоплений в 1957 році в Нью-Йорку, а літак-шпигун пілота американських ВПС Гері Френсіса Пауерса був збитий над Свердловськом у 1960. Донован побоювався братися за справу, не бажаючи стати мішенню для пересудів у суспільстві, розпаленому і наляканому холодною війною. У ході захисту між Абелем та Донованом виник дружній зв'язок, заснований на взаємній повазі і ідеалістичному погляді на світ.

Читайте також: "Міст шпигунів": Якщо спокійний ти перед юрбою

"В серці моря" 

Драма американського режисера Рона Ховарда також заснована на ральних подіях, що мали місце в 1820 році, коли корабель "Ессекс" був атакований величезним кашалотом. Ця історія надихнула Германа Мелвілла на написання відомої книги "Мобі Дік", а Рона Ховарда – на створення стрічки "В серці моря". Майже 200 років тому, коли китобійний промисел вважався відмінним засобом заробітку і зводив його учасників у ранг героїв-видобувачів, американський корабель вирушив з порту в далеке плавання. Фільм описує історію екіпажу "Ессекса", який був атакований гігантським кашалотом. Після нападу морякам довелося протягом 90 днів боротися за виживання посеред океану, повністю відрізаним від цивілізації, живучи у шлюпках.

"Джем і голограми"

Режисер франшизи "Крок вперед" Джон Чу представляє чергову стрічку про талановиту молодь. Цього разу в центрі його фільму – історія молодої співачки Джерріки. Вона живе разом із сестрами і співає для душі. Однак одного разу одна із сестер потай від неї записує пісню Джерріки та викладає в мережу. Результат вражає всіх – мільйони переглядів та популярність. Дівчатам пропонують вигідний контракт, а допомагає їм незвичайний винахід батька.

"Новітній заповіт"

Комедія Жако Ван Дормеля розповідає про Бога, але такого, яким ми собі його і не уявляли. Він зовсім не схожий на Творця, живе в Брюсселі і має непростий характер. Він грубій зі своєю дружиною і донькою Еєю, проявляє себе як деспот і не дуже піклується про людство. Аби помститися батькові, Ея тікає з дому і перед тим розсилає всім людям повідомлення з точною датою смерті. Цей інцидент змінює життя людей, які, знаючи, скільки їм відведено, повністю звільняються від соціальних обмежень і поводяться так, як дійсно бажають. 

Читайте також: "Надновий заповіт": Божественна комедія

"По той бік" 

Не залишився новий кінотиждень і без української прем'єри. На екрани виходить детективний трилер українського режисера Олександра Литвененка. "По той бік" – дебютна робота для режисера. В центрі фільму – історія молодої вчительки, яка дивом залишилася жива після нещасного випадку. Зіткнення зі смертю змінило її назавжди. Періодично у неї почали з'являтися видіння: невідомі їй фрагменти, епізоди, уривчасті образи. Завдяки цьому вона може знаходити місця злочинів. Ця історія небезпечно балансує на межі життя і смерті, дійсності і сну, рятівної брехні і убивчої правди. Історія, яка змінить назавжди долі жителів невеликого містечка. Смерть, яка не трапилася, - це тільки початок.

"Superнянь 2"

Французька комедія Ніколаса Бенаму і Філіпа Лашо розповідає про закохану парочку Френка і Соню та їхніх друзів, які разом вирушають на відпочинок до Бразилії в розкішний готель багатенького тата Соні. Планувалося, що це буде відпочинок мрії, під час якого Френк зробить Соні пропозицію в оточенні вражаючої екзотики. Але його спроби отримати схвалення батька обертаються повним провалом. Адже з такими друзями, як у нього, і вороги не потрібні. Проте справжня катастрофа – лише попереду. Друзі вирушають на екскурсію в джунглі разом з гідом та сварливою бабусею та несподівано зникають.