Що почитати. Італійський бестселер, експеримент від українців та мемуари лікаря

8 серпня, 2016 понедiлок
15:00

У вересні у Львові відбудеться 23-й Міжнародний форум видавців, і українське видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" розповідає про новинки, які випустить спеціально до літературного фестивалю

Один із найбільших дистриб’юторів книжкової продукції в Україні "Клуб Сімейного Дозвілля" активно готується до літературного фестивалю. Видавництво готує понад 90 книжкових новинок і поділилося з нами 7 найцікавішими. Серед них – і спільний проект популярних українських письменників, і цікаві українські переклади іноземних авторів, а також цікава історична література.

Еспресо.TV розпочинає серію публікацій до Форуму видавців у Львові і знайомить з новинками "Клубу Сімейного Дозвілля".

"ДНК". Сергій Жадан, Юрій Винничук, Ірена Карпа, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Андрій Кокотюха, Володимир Рафєєнко та Макс Кідрук

"ДНК" – сміливий творчий експеримент сімох видатних українських письменників. Сергій Жадан, Юрій Винничук, Ірена Карпа, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Андрій Кокотюха, Володимир Рафєєнко та Макс Кідрук реалізували спільний літературний проект, фантазуючи на тему генетичної пам'яті.

Та "ДНК", попри очікування, – це не збірка оповідань, а оригінальна за формою і приголомшлива за задумом родинна сага, відтворена з краплі крові Андрія Чумака.

У не дуже віддаленому майбутньому звичайний український студент Андрій Чумак стає піддослідним у науковому експерименті. Розшифровка генетичного коду дасть йому змогу особисто пережити найяскравіші моменти з життя предків. Сім історій у книжці – сім спогадів, які дивним чином зберігалися десь у структурі ДНК нащадка протягом 150 років.

Ще чотири секретні складові – і науково-фантастичний роман неочікувано перетворюється на правдиву розповідь про батьків і Батьківщину, про пошуки справедливості й гіркі розчарування, перемоги й поразки. Пошматована, розкидана по світу примхами долі родина Чумаків втратила головне – зв'язок поколінь. Чи не в цьому полягає трагедія всього українського народу? І хто вчиться на наших помилках?

"Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності". Сергій Плохій

Цього року видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" до Форуму видавців готує справжній сюрприз. Почесним гостем стане професор історії Гарвардського університету Сергій Плохій. Його книга "Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до Незалежності" вийде друком у напередодні Форуму.

Сергій Плохій – унікальна людина, один з провідних спеціалістів з історії Східної Європи, у Гарвардському університеті обіймає посаду "Mykhailo Hrushevsky Professor of Ukrainian History".

Нова книга – це цікавий виклад історії українських земель упродовж двох з половиною тисячоліть. Від скіфів до нашого часу висвітлено процеси, що вплинули на розвиток і становлення держави. Автор фокусує увагу на українцях як найбільшій демографічній групі, а згодом – головній силі, що стояла за створенням сучасної нації.

Дізнайтеся, як наші предки "призвали варягів на царювання", як наша країна боролася за право бути незалежною, пройшла крізь часи кріпацтва, комуністичного терору й Голодомору, Другої світової війни та врешті-решт отримала незалежність. "Брама Європи" – це правдива історія нашої країни, наших прагнень та життя. 

"Ось відкрита долоня". Галина Вдовиченко

Галина Вдовиченко - знана сучасна українська письменниця і журналістка, яку критики називають "автором оптимістичної прози". Її твори для дорослих і дітей отримували перші премії та спеціальні відзнаки "Коронації слова" та входили до списків фіналістів Літературної премії "ВВС Україна".

Новим поштовхом для авторки стали події на сході України. 2015 року вона створила роман "Маріупольський процес" – переможець "Гранд-Коронації слова" у номінації "Гранд-романи".

Оповідання, з яких складається книжка, наче маленькі епізоди, незначні щоденні події, з яких і складається людське життя. Чоловіки й жінки, чужі та найрідніші, діти, брати і сестри. Вони даватимуть поради, чи, радше, пропозиції, які варто почути у швидкоплинному повсякденні. Вони тягтимуть три роботи в Італії та уникатимуть життєвих мелодрам. Вони гратимуть в історію на львівській площі Ринок і випадково передбачатимуть майбутнє. Як сліпі, навпомацки шукатимуть щастя, дослухаючись не до порад психолога, а до маленького заблуканого папужки. Збиратимуть тіло по шматках у військовому шпиталі і намагатимуться зібрати розбиті душі, малюючи зелене дерево. Проживатимуть життя, у якому слова раптом набули нових значень.

"Таємнича історія Біллі Міллігана". Деніел Кіз 

Цього ранку він прокинувся від того, що лягаві вдерлися в будинок і звинуватили у зґвалтуванні трьох жінок. Але він упевнений, що не робив цього! Принаймні не пам’ятає.

Але чому? Можливо, якась із двадцяти трьох особистостей, що мешкали у його свідомості, замовчувала цей факт? Психіатри ще не стикалися з такою хворобою.

Чи скоїв Мілліган усі ці злочини, чи він талановитий актор, який пошив усю Америку в дурні?

Роман, в основу якого покладені реальні події, став культовим. Вже навіть планується екранізація книги з Леонардо Ді Капріо в головній ролі.

"Таємнича історія Біллі Міллігана" була удостоєна нагород Kurd Lasswitz Award за найкращу книжку, написану зарубіжним автором, Seiun Award за найкращу нон-фікшн-книжку року та була номінована на Edgar Award за найкращий детектив, заснований на реальних подіях.

 

"Моя неймовірна подруга". Елена Ферранте

Елена Ферранте - справжній італійський феномен сучасної літератури. Письменниця, яка не дала жодного інтерв’ю і жодного разу не з’явилася на публіці, але була названа серед сотні найвпливовіших людей світу 2016 року за версією журналу "Тайм".

Ферранте — унікальний автор, одразу декілька її книжок багато років не полишали топових позицій не тільки в італійських, а й в європейських та американських списках бестселерів. Роман "Моя неймовірна подруга" став світовою літературною сенсацією і спричинив у соціальних мережах "лихоманку Ферранте", а ім’я письменниці з’явилося у короткому списку Букерівської премії 2016 року.

Темпераментна й відверта розповідь про жіночу дружбу тривалістю в ціле життя, яка підкорила весь світ, яку із захватом читають і феміністки, і домогосподарки, і їхні чоловіки, тепер виходить й українською.

Ніжну білявку Лєну і запальну чорнокосу Лілу сусіди звикли бачити завжди разом. Навчатися, щоб стати багатими, - такою була їхня дитяча мрія. Але життя повело дівчат до неї різними шляхами. Розумниця Лєна наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. 

Постійно змагаючись і зростаючи в цьому суперництві, подруги залишать однолітків далеко позаду себе. Але в Італії 1950-х років вирватися зі світу невігластва, насилля і батьківського диктату непросто. Це наче гра, у якій Єлена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе?

"Коли подих стає повітрям". Пол Каланіті

У травні 2013 року у Пола Каланіті діагностували рак легенів. Йому було 36 років.

За два останні роки він продовжив навчання, побачив народження дочки і чудово змалював свій досвід життя зі смертельним діагнозом з точки зору лікаря і пацієнта.

Книжка представляє собою мемуари 36-річного лікаря, який діагнозував у себе рак легенів IV стадії.

На сторінках роману порушені серйозні філософські теми: чи варте життя того, щоб бути прожитим, що надає йому сенсу перед обличчям смерті, що означає виховувати нове життя, в той час, як інше згасає?

Це неймовірно зворушливий твір, який знайде відгук у серці кожного, хто наважиться відкрити для себе цю історію.

Тема книги, безперечно, актуальна, адже усі ми рано чи пізно задаємося подібними питаннями.

 

Історія українського війська. Автори книжки – видатні історики – науковці та викладачі провідних університетів країни М. Відейко, С. Синиця, Б. Черкас, К. Галушко, О. Сокирко, А. Руккас та ін.

Справжньою цінністю видання є понад 500 фотографій з колекції Національного історичного музею України та художніх реконструкцій відомого українського ілюстратора Олександра Ком'яхова.

Вони відображають всю багатоманітність спорядження та озброєння військових формувань, які билися на наших землях, допоможуть уявити історичне тло і масштаб воєнних акцій Великого князівства Литовського, Русі, періоду визвольних змагань.

Видання містить історичні нариси про становлення українського війська від 12 істориків-науковців та викладачів провідних університетів України та Великої Британії. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.99
    Купівля 38.99
    Продаж 39.5
  • EUR
    Купівля 42.18
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
11:24
На Дніпропетровщині РФ атакувала дроном автівку: загинув чоловік
11:20
На фото: Алессандро Мікеле
Колишній креативний директор Gucci Алессандро Мікеле очолив Valentino
11:20
діти, війна
З окупованих територій Херсонщини вдалося повернути родини з трьома дітьми
11:13
Зроблено в Україні
"Зроблено в Україні": у Сумах відкрили перший офіс підтримки мікро- та малого бізнесу
11:09
Бундестаг
У бундестазі вважають, що розгортання сухопутних військ країни НАТО в Україні не означає автоматичного вступу в конфлікт інших членів Альянсу, - ЗМІ
10:58
Ексклюзив
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Боєприпаси в Україну почнуть надходити з квітня, і це суттєво змінить динаміку на полі бою, - Згурець
10:57
годинник, зміна часу
Україна 31 березня переходить на літній час: у Мінекономіки нагадали причини
10:55
ракета Х-101
У Молдові не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над своєю територією
10:54
На фото: пропалестинська акція у Cтокгольмі з вимогою виключити Ізраїль з Євробачення-2024
Ізраїль закликав своїх громадян не ходити з національною символікою під час Євробачення у Мальме
10:49
Володимир Соловйов
У Вірменії заблокували трансляцію програм російського пропагандиста Соловйова
10:27
Валерій Залужний та Олександр Сирський
Сирський прокоментував звільнення Залужного
10:25
Анонс
Фільм Одеса: змінюючи код
Віднайти код Одеси у її героях: в п'ятничному ефірі Еспресо новий документальний фільм
10:22
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 29 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:20
Фортифікації, зуби дракона
Військові та цивільні інженери об’єдналися для зведення фортифікацій на Запорізькому напрямку
10:16
Авдіївка
Сирський розповів, скільки українських військових потрапили у полон до РФ під час виходу з Авдіївки
10:14
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала пособницю окупантів
10:07
Олександр Сирський, Рустем Умєров
У ЗСУ переглянули потребу в мобілізації 500 тис. людей, - Сирський
10:00
OPINION
Сергій Фурса
Чому поляки не вважають себе "боягузами"?
09:58
На фото: Антон Птушкін
"Смертю людини вже нікого на Заході не здивувати": Птушкін презентував документалку про тварин і війну
09:57
Patriot
Улітку Нідерланди розгорнуть системи Patriot у Литві
09:43
Олександр Сирський
Атаки дронами по кораблях РФ виявилися такими ефективними, що може йтися про зміну стратегії війни на морі, - Сирський
09:42
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
09:41
Ексклюзив
окупанти в Криму
Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов
09:34
Огляд
світ, міжнародний огляд
Чи зможе Зеленський переграти Трампа, а Росія заблокувала спостережну місію ООН щодо санкцій проти Північної Кореї. Акценти світових ЗМІ 29 березня
09:13
На фото: Ксенія Мішина
Ведуча телешоу "Я люблю Україну" Мішина записала на Балі російськомовний подкаст зі своїм фітнес-тренером
09:09
Україна і США домовились про відтермінування виплат за державним боргом
08:55
Ексклюзив
Російські окупанти без опізнавальних знаків у Криму у 2014 році. Фото надано автором
Росіяни запустять залізницю від Маріуполя до Іловайська у квітні-травні та мріють про ще одну вздовж азовського узбережжя, - Андрющенко
08:38
Сумщина, шахеди, ППО, обстріл
Масована атака РФ: українська ППО знищила 84 повітряні цілі ворога
08:38
окупанти
Росія забирає нерухомість жителів ТОТ Луганщини та Донеччини, які поїхали з окупації, - ОВА
08:30
на фото: українська жінка
Близько 50% українських біженців, які опинилися у Польщі після повномасштабного вторгнення, висловлюють бажання повернутися в Україну, - дослідження
08:03
OPINION
Юрій Бутусов
Війна дронами. Прямі збитки Росії від атак на НПЗ сягнули півтора мільярда доларів
08:01
Бріджит Брінк
"Наша допомога потрібна зараз": посолка США Брінк відреагувала на російську атаку по Україні
07:49
Оновлено
втрати росіян
ЗСУ ліквідували 820 окупантів, 27 бронемашин та 56 БПЛА
07:24
санкції проти Росії
Японія продовжила торговельні санкції проти РФ ще на рік
07:22
Ємен, хусити
Сили США знищили 4 безпілотники хуситів, які намагалися атакувати судна у Червоному морі
07:15
Інфографіка
Регулювання Telegram та інших соцмереж: що пропонують народні депутати?
07:08
ООН
В ООН пояснили, хто стежитиме за санкціями проти КНДР після вето РФ на роботу спостерігачів
06:51
ЗАЕС Запорізька атомна електростанція
Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС щодня чули вибухи впродовж тижня, а візит на сховище пального відклали через авіаналіт
06:49
На фото: військові
ISW розповів, на скільки просунулася РФ в Україні з початку 2024 року
06:48
олімпіада 2024
Польща відправить війська на Олімпійські ігри в Париж для допомоги в забезпеченні безпеки
Більше новин