Чому очі українців скоро замироточать від постійних зрад

Тетяна Микитенко
12 березня, 2017 неділя
19:22

Цього тижня українці стали спеціалістами з будкобудування, згадували Шевченка, спостерігали за спарюванням дрозофіл, жаб та гадюк і мироточили

Щотижневий рейтинг зради в українському Фейсбуці від Еспресо

БПП — БУДКА ПЕТРА ПОРОШЕНКА

Бути президентом непросто, ти знаходишся під постійним шквалом критики, тож логічно, що рано чи пізно нерви не витримують і хочеться поставити всіх на місце. Взяти і сказати як відрізати! Загнати в будку, щоб не гавкали.

І от Петро Порошенко не втримався і побачивши чергових протестувальників на своєму шляху прямо сказав “працювати не вміють, нічого, навіть собачої будки, в житті не збудували і закликають до дестабілізації в країні” з такою впевненістю, ніби особисто знав не просто кожного з протестувальників, а й усіх їхніх собак (які, вочевидь, не мають будок).

Ну а далі ви розумієте — не щодня президент говорить дурницю в стилі ображеної дівчинки зі словами, які можна легко розтягти на меми, тож соціальні мережі почали продукувати жарт на жарті, не гаючи часу: “покажи мені свою будку — і я скажу тобі хто ти”, “не будка красить чоловіка, а чоловік будку”, “бережи будку змолоду”, “дурень будкою багатіє”.

Та що там блогери! Навіть сама Будка Петра Порошенка вирішила окреслити свою позицію з приводу слів гаранта особисто і завела фейсбук.

Ми додамо лише те, що взагалі-то будку можна не лише побудувати, але й відростити. У деяких з депутатів БПП такі будки замість облич, що аж страшно. Зате тепер, після слів президента, зрозуміло, чому їх прийняли до партії, а нас з вами — ні.

ТЯЖКО-ВАЖКО В СВІТІ ЖИТИ

Цього тижня на горіхи перепало не лише Петрові Порошенку, але і його дружині, якій часом дуже нелегко нести ношу першої леді та берегині переповненої глибинною любов’ю та знанням української культури, як це з неї намагається виліпити прес-служба.

Так вже сталося, що раз на рік країна відзначає день народження Тараса Шевченка і раз на рік Марині Порошенко треба  імітувати перед публікою захоплення цією постаттю і знання Кобзаря. І от в ході її виступу у Каневі першу леді запитали про те, який з віршів Шевченка найбільш для неї актуальний і близькій.

От як ви думаєте який?

Це дуже сумно, але перша леді вже задумується про смерть, бо незважаючи на те, що Шевченко у неї “найулюбленіший поет”, на думку спадає тільки “Заповіт”.

Втім, навіть “Заповіт” Марина Порошенко не змогла особливо пригадати, хоча й виглядала дещо переконливішою ніж Янукович, якийсь колись цитував Франка, згадавши лише “пора для України жить” (хоч ці слова в результаті на нього ніяк не вплинули).

Несамовито сумне видовище, коли перша леді намагається зімітувати любов до поета, але не може навіть кілька рядків прочитати самотужки (хоча до такого ж зазвичай готують). Як писав сам класик “тяжко-важко в світі жити”. Може краще все-таки тоді вчитися будувати будки?

ЯК ПОСВАРИЛИСЯ БАБА ПАРАСЮК ТА БАБА ДЗИНДЗЯ

Хоча скажемо чесно — Марина Порошенко в наш топ-10 людей, яких хотілося б послати будувати будки все ж не входить, бо є так багато інших достойних кандидатів.

Наприклад, депутат Володимир Парасюк і журналіст Андрій Дзиндзя, клоуни настільки рівнозначні, що рано чи пізно вони мали зійтися у двобої. І цього тижня вони таки зійшлися! Причому і без того козирний розклад розбавили ще й дамою — Тетяною Чорновол.

Якщо коротко, Парасюк підтримує блокування залізниці на Донбасі, Чорновол протестує проти цього, Дзиндзя це все описує. І якщо ви не знаєте, як зазвичай проходить блокування, то ми рекомендуємо вам відкрити твір Нечуя-Левицького “Баба Параска та баба Палажка” або подивитися ось це відео.

Ніхто Парасюку “так не допік аж до живих печінок, як та капосна баба” Чорновол, бо за словами Дзиндзі яйця у Чорновол кинув саме він. Ну така вже у нього манера демонструвати, що у нього є яйця.

Приводів для  демонстрації наявності яєць у Парасюка на тижні знайшлося немало, бо за свідченнями одних Дзиндзя ще й збив машиною одного з активістів, а за свідченнями інших у зв’язку з цим Парасюк конфіскував у журналіст за це речі і пошкодив машину.

Останнім часом стосунки між фігурантами (зважаючи на те, що 2 тижні тому, Парасюк вдирався у номер Дзиндзі з автоматом) нагадують спарювання дрозофіл. Слідкувати за всім цим не менш цікаво, ніж читати підручник з біології у розділі девіацій тваринного світу і не менше продуктивно, аніж досліджувати коров’ячі кізяки. Втім, конфлікт був помітним, тому ми про нього і написали.

ДВОБІЙ ЖАБИ І ГАДЮКИ

Зближення у бротьбі торкнулося не лише Парасюка і Дзиндзі.

Якщо цитувати заголовки в змі то “Ветеран АТО вдарив генерала з громадської ради Міноборони через георгіївські стрічки”. Якщо заглибитися у конфлікт, то все почалося з претензії активіста Дмитра Різниченка була у тому, що якась сферична "Організація ветеранів України" (які далеко не ветерани ВВВ, бо рік народження не дозволяє їм такими бути) пилять бюджетне бабло на святкування Дня Пабєди і не збираються зупинятися.

Все прекрасно і зрозуміло, окрім одного — раптом у Резніченка злетів запобіжник і він пустив в роботу голову найбільш зрозумілим для себе способом. Якщо подивитися на момент удару, то всі аргументи Дмитра затьмарює діагноз схожий на енурез, тільки нетримання проявляється в іншому.

Неадекватність ряжених клоунів, які вдягають на себе ордени та символи, щоб пиляти бюджети не викликає жодних сумнівів, а от адекватність людини, яка б’є так, як це зробив Різниченко — викликає.

Як і у попередньому епізоді жаба повністю варта гадюки, з якою вступила у статеві стосунки і навіть спекулятивні заяви у соцмережах про те, що “не підтримуєш Різниченка, значить підтримуєш коммі” не допоможуть, бо якщо у бою зчепилися два дегенерати, то краще відійти і дати їм одне одного добити.

НАСІРІАДА

Тим більше, що достойних фігурантів в Україні вистачає і навіть один такий може розкритися перед нами у безлічі талантів. Минулого тижня ми уже зачепили тему Романа Насірова і зараз просто кількома мазками домалюємо його портрет.

Отже до звинувачень у завданні збитків Україні у розмірі понад 2 мільярди та неабияких акторських здібностей у розрізі імітації невиліковних станів цього тижня пан Насірова додав: наявність британського громадянства, тестя, фірми якого за 6 років виграли тендерів на 3,39 мільярди гривень та 190 тон горіхів, які фіскальна служба конфіскувала вочевидь для того, щоб зберігати їх на складі, що належить брату Насірова.

Не про ту білочку писав Пушкін у “Казці про царя Салтана”.

ВІДТІК МОЗКУ

Ну і ми не знаємо як проходять ваші вихідні після усієї цієї агресії та сюру і тому пропонуємо вам заспокоїтися пригадавши, що минулими вихідними соціальні мережі наввипередки мироточили разом з Наталкою Поклонською і бюстом Миколи ІІ.

А як же тут не замироточити від  невтримної енергії істоти з частково відсутнім мозком, яка не втомлюється наповнювати наше життя символами і смислами рівня печерних людей.

Наталка Поклонська і її каша в голові виявилася чи не найвдалішим з продуктів, що його вдалося Україні експортувати до Росії, жаль тільки що остання не обмежується колекціонуванням дебілів, відбираючи ще й території.

Втім рано чи пізно території повернуться, а от дебілів ми залишимо на їхній духовній та інтелектуально їм близькій Батьківщині. Хай собі мироточать.

Якщо ви хочете згадати більш детально зради останніх місяців, читайте також попередні Рейтинги зрад тижня від Еспресо:

1. Як мова, еміграція та дешеві авто змусили страждати українців

2. Чому Україна імпортує російських депутатів, а експортує корупційних мам та зоряних шкіряків

3. Чому в Україні крім гривні падають мости, насірови та ахметови

Точка зору редакції Еспресо.TV може не збігатися з точкою зору автора гумористичної колонки. Еспресо не впливає на зміст авторських колонок і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють в них.

Теги:
Читайте також:
Київ
+7°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
18 квітня
18:34
TikTok
TikTok заблокував 24 профілі, які поширювали пропаганду РФ: серед них - сторінки Шарія, Дубінського та Панченко
18:31
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
18:25
Україна_Польща
У Польщі затримали агента спецслужб РФ, який готував замах на Зеленського
18:04
OPINION
Віктор Каспрук
Нова гра Ірану: чи буде відповідь Ізраїлю?
17:59
Кривий Ріг, російська атака, обстріл
Громади чотирьох областей України отримають техніку для розчищення завалів
17:49
Північний потік 2
Страховики відмовились платити оператору "Північного потоку" за пошкодження газогону
17:48
МВФ
Цьогоріч Україні потрібно $42 млрд для бюджетної підтримки, - очільниця МВФ Георгієва
17:46
У Києві відновиться платне паркування. Деталі
17:43
ракета
Україна – в ОБСЄ: 97% російських атак спрямовані на цивільну інфраструктуру
17:31
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Шмигаль попередив про ймовірність Третьої світової війни, якщо Україна програє РФ
17:29
Шахтар
"Зоря" у меншості дала бій "Шахтарю" в УПЛ
17:27
Іран
США та Британія ввели санкції проти Ірану через масовану атаку на Ізраїль
17:24
Очільника ГО "Російська громада Полтавщини" засудили до 15 років
17:21
Ексклюзив
ППО
Був знищений ворожий вузол ППО: Defense Express про удар по військовому аеродрому в Джанкої
17:15
Гітанас Науседа
Президент Литви Науседа назвав неприйнятними подвійні стандарти у допомозі Ізраїлю та Україні
17:10
На фото: DZIDZIO, Тарас Тополя та Олександр Пономарьов презентували спільну пісню
DZIDZIO, Тарас Тополя та Олександр Пономарьов презентували спільну пісню
17:10
генерал Мартін Херем
Командувач Сил оборони Естонії переконаний у перемозі над Росією у разі її агресії проти Таллінна
17:03
малюнок, діти
Україна повернула з окупації двох підлітків з Херсонщини
16:57
Ексклюзив
На Львівщині запустили нову сонячну електростанцію
Сонячні електростанції можуть додавати в енергосистему до 30% потужності, – голова енергетичного комітету ВР Герус
16:55
На фото: Мартін Скорсезе
Леонардо Ді Капріо може зіграти Френка Сінатру в новому фільмі Мартіна Скорсезе
16:52
Грузія акції протестів
МЗС відреагувало на заяви прем'єра Грузії, що закон про "іноагентів" захистить Тбілісі від "українізації"
16:48
Данія
Данія стане першою державою, яка закупить зброю для ЗСУ в українських виробників, - Камишін
16:31
Ексклюзив
вимкнення електроенергії
"Знищити 10 тис. сонячних електростанцій дуже важко": віцеканцлер Німеччини Габек запропонував спосіб протидіяти енергетичному терору РФ
16:23
Ексклюзив
росія - китай
Дипломат Чалий пояснив, чому позиція Китаю щодо запрошення Москви на Глобальний саміт миру є слабкою
16:12
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
Стало відомо, хто транслюватиме Євро-2024 в Україні
16:00
OPINION
Зоя Казанжи
Телемарафон як кіно абсурду
15:58
Оновлено
Німеччина
Німеччина викликала російського посла через викриття двох шпигунів РФ
15:57
Мирослав Куєк
Помер український журналіст та літератор, батько Ані Лорак Мирослав Куєк
15:57
"Інструмент виживання": міністр енергетики наголосив на необхідності нарощування "зеленої" генерації
15:40
Ексклюзив
Дмитро Капранов
У Києві попрощалися з істориком, письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
15:30
війна з Росією нафта ППО безпілотник
Експорт російського дизельного палива впав на 25% після атак безпілотників на НПЗ, - Bloomberg
15:23
Прапор Словаччини
"Не можемо змиритися": словаки збирають гроші на снаряди для України, бо їхній уряд не підтримав ініціативу Чехії
15:21
В Укренерго розповіли, чи планують відключення електроенергії для побутових споживачів
15:14
Ексклюзив
ядерна зброя росії
Що більше Європа демонструє страх перед ядерною зброєю, то ближче РФ до її застосування, - військовий ЗСУ, експерт з нацбезпеки Варченко
15:10
вибух
На Чернігівщині росіяни атакували авто хлібокомбінату: у водія контузія
15:01
САУ "Богдана"
Зеленський: у квітні ОПК України вперше видасть одразу 10 САУ "Богдана", у травні буде ще більше
15:00
Пресреліз
Микола Тарасюк
Хороші оцінки в обмін на мерч: учитель інформатики з Житомира взяв головну відзнаку премії "Ранкові зори"
14:43
В Україні судитимуть співробітника ФСБ, який 86 діб катував жителя Харківщини
14:41
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 18 квітня: скільки коштують долар, євро та злотий
14:40
Помічника Шуфрича затримали за підозрою у фінансуванні росгвардії в Криму
Помічника Шуфрича затримали за підозрою у фінансуванні росгвардії в Криму
Більше новин