"Двійник" для Тимошенко. 10 фактів про Юрія Тимошенка

Народний депутат Юрій Тимошенко бере участь у виборах президента України як самовисуванець

Еспресо.TV розповідає про 10 фактів з життя нардепа Юрія Тимошенка, якого експерти називають виборчим "клоном" Юлії Тимошенко

1. Йому 57 років. Народився 3 квітня 1961 року в селі Дивне Ставропольського краю Росії. У 1979 році закінчив Івано-Франківське професійно-технічне училище (спеціальність: продавець-консультант).

2. 3 1982 до 2013 року працював експедитором торгового відділу у Коломиї, ремонтником, робітником цеху підсобних промислів на Тернопільщині; маляром-висотником, потім знову водієм-експедитором.

3. З травня 2014 року Тимошенко був бійцем Першого батальйону оперативного призначення імені генерала Кульчицького Національної гвардії України. Батальйон тоді воював на Донбасі проти російських найманців.

Читайте також: 20 фактів із життя Петра Порошенка

4. Вважається співзасновником товариства "Меморіал" в Коломиї. Є членом Коломийської станиці братства вояків ОУН-УПА та організації "Народна самооборона Коломийщини".

5. У жовтні 2014 року був обраний народним депутатом України від партії "Народний фронт" (виборчий округ № 88 на Івано-Франківщині). Безробітний на момент обрання, гвардієць Тимошенко із професійно-технічною освітою переміг на виборах чинного на той час нардепа Олександра Донія.

У Верховній Раді Тимошенко входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції; є членом семи груп із міжпарламентських зв’язків.

6. У 2015 році Юрій Тимошенко із трибуни Верховної Ради пропонував Юлії Тимошенко відправити свою доньку на фронт. Нардеп також звинуватив Петра Порошенка у тому, що він “запхав” свого сина до Верховної Ради. А також заявив, що виступає проти того, щоб на фронті воювали лише діти селян та робітників.

Читайте також: 10 фактів із життя Юлії Тимошенко

7. Ще наприкінці 2016 року Тимошенко заявив, що зібрався балотуватися у президенти, бо певен, що на майбутніх виборах гідної кандидатури не знайдеться.

8. 17 січня 2019 року був виключений з фракції "Народного фронту за “втрату зв’язку із депутатською фракцією, неодноразове порушення дисципліни, ігнорування рішень фракції, які стосуються важливих політико-економічних питань”. 

2 лютого Тимошенко подав документи кандидата у президенти до ЦВК. 6 лютого Центрвиборчком зареєстрував Тимошенка кандидатом на виборах президента України.

9. 7 лютого кандидат у президенти Юлія Тимошенко попросила у Петра Порошенка зняти з виборів її однофамільця Юрія Тимошенка. Лідер "Батьківщини" сказала, що у її команді знають, хто вносив грошову заставу за Тимошенка і як це все відбувалося.

10. Юрій Тимошенко задекларував орендовану квартиру у Києві площею 66,2 кв.м та власність у Коломиї: земельну ділянку площею у 870 кв.м та житловий будинок з господарськими будівлями площею 136 кв.м.

Його дружина Зоряна володіє у Коломиї земельною ділянкою площею у 600 кв.м., офісом-магазином у 174 кв.м та орендує земельну ділянку 120 кв.м. у Коломийської міськради.

За рік Тимошенко отримав майже 239 тис. грн зарплати, його дружина – 18 тис. грн основного заробітку та 13 тис. грн -  "за сумісництвом". Син Тимошенка - Нестор отримав 1810 гривень стипендії та 410 грн матеріальної допомоги.

Транспортних засобів, цінного рухомого майна чи паперів в декларації Тимошенка не зазначено.

Читайте також: 10 фактів з життя "гетьмана" Юрія Кармазіна, який знову хоче бути президентом