10 фактів із життя Сергія Носенка

На виборах президента підприємець Сергій Носенко виступає як самовисуванець

Еспресо.TV розповідає про 10 фактів з життя підприємця, кандидата у президенти України Сергія Носенка.

1. Йому 49 років. Народився в Києві. Навчався в Національному технічному університеті “Київський політехнічний інститут” та Українській академії зовнішньої торгівлі. Одружений, має двох дітей.

2. У 1994-2011 роках обіймав керівні посади в міжнародному фінансовому холдингу Coris Group (Франція). Носенко очолював напрям розвитку компанії в країнах СНД і Балтії, брав участь у створенні та управлінні інвестиційними проектами в 30 країнах.

3. У 2011-2019 роках — старший керуючий директор в міжнародній інвестиційній компанії International Investment Partners (США). Компанія займається фінансовим консалтингом, інвест-банкінгом, антикризовим управлінням у різних галузях.

Головні проекти, якими керує Носенко в International Investment Partners – бізнес в області сировинних ресурсів і базових металів і інфраструктури для ринків Америки і Азії. Серед партнерів і клієнтів компанії – UBS, Deutsche Bank, KPMG, Soros, Jefferies, KKR, Blackstone.

4. Носенко в 2016 році брав участь у довиборах до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі у Полтавській області. До Ради він не пройшов.

Читайте також: 20 фактів із життя Петра Порошенка

5. 5 лютого 2019 року Центрвиборчком зареєстрував Сергія Носенка кандидатом у президенти.

Його передвиборча програма містить низку радикальних вимог. Зокрема, армія має стати контрактною. Носенко планує дозволити українцям вільно володіти вогнепальною зброєю. Співпрацю з Міжнародним валютним фондом кандидат хоче обмежити. Також Носенко обіцяє скасувати мораторій на продаж землі та монетизувати пільги.

6. Ділові стосунки пов’язують Носенка з екс-керівником СБУ Валентином Наливайченком.

У 2008 році донька Валентина Наливайченка разом із Носенком заснувала компанію “Смайл Холдинг Україна”. Згідно із статутними документами, основними видами діяльності підприємства є інформаційні послуги, робота з нерухомістю і допомога страховим компаніям.

Пізніше Наливайченко працював у цій компанії як консультант з питань іноземних інвестицій.

Носенко також обіймав посаду координатора з економічних питань "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка".

Читайте також: 10 фактів із життя Юлії Тимошенко

7. Носенко є одним із засновників громадської організації "Розвиток". Під цим брендом Носенко будує в Україні мережу креативних хабів.

Ключовими завданнями проекту повинні стати консолідація правих, консервативних економістів України, формування проектів галузевих реформ і напрацювання комплексної стратегії.

За словами Носенка, хаб "Розвиток" є не просто класичним простором коворкінгу і освіти. Це соціально-просвітницький проект, головним завданням якого є формування нових спільнот людей, які зацікавлені в отриманні сучасних знань.

8. Носенко заявляє, що рішення йти у президенти він прийняв спонтанно. На цій посаді він "бажає поділитися досвідом, здобутим під час роботи в інвестиційному бізнесі за кордоном, який може бути цінним для України".

9. За 2017-й рік Носенко заробив 7,5 млн грн. На рахунках у нього задекларовано 246,7 тис. грн, 191 євро та 917 доларів, готівкою – $50 тис., 40 тис. євро та 1 мільйон гривень.

10. Носенко також задекларував дві квартири в Києві, дві земельні ділянки в Київській області (одна з них в оренді). Носенко має три автомобілі: Land Rover і Range Rover 2014 і 2008 років випуску та Porsche Cayenne 2012 року. Його дружина Любов має Porsche Cayenne 2008 року випуску.

Читайте також: 10 фактів із життя Андрія Новака