Альма-матер української естетичної медицини

Ви можете уявити своє життя без походу до косметолога, масок для обличчя, кремів та приємних процедур по догляду?

Неможливо повірити, але 42 роки тому в нашій країні, рідко можна було зустріти людину, яка відвідувала косметолога і знала щось про догляд.

Директор інституту краси Інна Іванівна Волощенко, прийняла виклик у 1977 році, вона розуміла наскільки важлива ця проблема і що люди потребують справжнього лікарського косметологічного закладу. Лідер в душі і справжній професіонал, вона почала розвивати професійну косметологію в нашій країні.

"Ні косметичних засобів, ні обладнання, абсолютно нічого не було в Інституті. Потрібно було думати з чого починати. Мені дуже хотілося, щоб косметологія була в системі охорони здоров’я. Люди потребували цього, але нічого не було. Я не люблю це слово – добувати! Ось зараз років 15, я цього слова навіть не вимовляю, а тоді потрібно було все знайти", - каже Інна Волощенко.

Нелегким був розвиток, потрібно було шукали інгредієнти для створення косметологічних засобів по всій Україні. Знаходити рецепти, створити власну лабораторію і навчити людей. На той час це був єдиний медичний заклад з косметологічним направленням, тому людей зверталося багато. Адже 50 років тому, майже всі косметологи працювали вдома, їх ніхто не навчав. А в інституті людей почали приймати лікарі дерматовенерологи. Інна Іванівна переконала Міністерство охорони здоров’я, що спеціалісти косметологи потрібні в нашій країні і так на базі Інституту краси почали навчати лікарів дерматовенерологів за направленням косметологія. Лікарі приїздили з різних куточків України, а після навчання у кожному великому місті  повинні були відкрити косметологічні кабінети. Саме тому Інститут краси називають - Альма-матер української естетичної медицини. З цього закладу в нашій країні почалася професійна косметологія.

На сьогодні інститут краси є лідером в своїй спеціальності. Тут працює команда висококваліфікованих професіоналів і вже 40 років, вони навчають молодих косметологів.

Інна Іванівна впевнена, що у цій сфері мають працювати справжні спеціалісти, щоб дійсно допомогти, виявити причини проблеми і вирішити їх, а не нашкодити. 

"Апаратна косметологія в руках хорошого спеціаліста дасть результати. Але якщо просто включити апарат і потрібно чи ні, це робити… Можливо я дуже різко скажу, але мавпу також можна навчити натискати кнопки. Апаратна косметологія хороше доповнення, але потрібно розібратися чи є протипокази і показання до методики.

При  нас є завжди 2 найважливіших апарати – це руки і наше серце. Ми повинні з душею ставитися до наших пацієнтів. Ми своїми руками дуже багато можемо, не кожен апарат зробить те, що можуть руки косметолога спеціаліста", - каже Інна Волощенко.

В Інституті краси спеціалісти мають комплексний підхід: красива шкіра - це перш за все здорова.