Топ-10 серіалів 2020 року, на які ми чекаємо

Дар'я Тарасова
1 січня, 2020 середа
10:12

Netflix, HBO та інші мережі роблять ставки на нові сезони успішних проєктів, анонсують запуск екранізацій творів популярних письменників, і в нас нема підстав не довіряти їхній інтуїції, що новий серіальний рік буде цікавим

Еспресо.TV зібрало серіали, якими обіцяє вразити 2020-й. 

"Новий Папа" / The New Pope

1-й сезон
Дата виходу: 13 січня
Виробництво: Sky Atlantic, HBO, Canal+

Ми чекали на 2-й сезон "Молодого Папи", а отримаємо 1-й сезон його спінофу. Справедливо зазначити, що "Новий Папа" стане повноцінним продовженням серіалу 2016-го року. Знову з'явиться Джуд Лоу в ролі Пія XIII, або Ленні Белардо, режисером виступив, як і в попередньому проєкті, Паоло Соррентіно, а події розгортатимуться одразу після подій "Молодого Папи".

Пій XIII в комі. Ватикан вимушений шукати заміну Папі. Тож новим головою Католицької церкви обирають Джона Браннокса. Це британський інтелектуал, відомий написанням богословського тексту "Серединний шлях". Новий Папа каже про себе: "Я безвідповідальний, ледащий, пихатий та марнославний". І попри те, що Пій XIII прикутий до ліжка, є загроза для Браннокса, що молодий Папа вийде з коми та поверне собі титул. У "Новому Папі" до акторського складу долучились Джон Малкович, який власне і зіграє нового Папу Іоанна Павла ІІІ, Шерон Стоун, Мерилін Менсон та інші.


"Статеве виховання" / Sex Education 

2-й сезон
Дата виходу: 17 січня
Виробництво: Netflix

Рік розпочнеться з продовження британської комедійної драми про підліткову сексуальність, яка доволі успішно стартувала в 2019-му. До школи, в якій син секс-терапевта Отіс Мілберн та його подруга Мейв влаштували консультації щодо сексуальних проблем для своїх однолітків, прибувають нові учні. Особисті стосунки Отіса та Оли переходять на новий рівень, але разом з тим, хлопцю треба розібратися у взаєминах з Мейв. До того ж, все ускладнює викриття роману батьків Отіса та Оли – Джин та Джейкоба. Адже тепер їм доведеться уживатися великою родиною. 

Режисер серіалу Бен Тейлор обіцяє чимало сексуальних сцен, які творці детально проставляли, "наче хореографію". 


"Зоряний шлях: Пікар" / Star Trek: Picard 

1-й сезон
Дата виходу: 23 січня
Виробництво: CBS All Access

У всесвіті "Зоряного шляху" створено чимало серіалів та фільмів, книжок та ігор. Навколо франшизи сформувалась ціла масова культура та виросла спільнота фанатів. На початку року CBS All Access порадує шанувальників "Зоряного шляху" новим серіалом.

Новий проєкт стане восьмим серіалом франшизи і зосередиться на історії колишнього адмірала Зоряного Флоту Жан-Люка Пікара. Дія розгорнеться в кінці 24-го століття, через 20 років після подій стрічки "Зоряний шлях: Відплата", який вийшов у прокат в 2002-му. На розвиток сюжету вплинула руйнація Ромула в хронології фільму 2009 року. Режисером стане Ганель Кулпеппер, а головну роль зіграє беззмінний Пікар Патрік Стюарт.


"Краще подзвоніть Солу" / Better Call Saul

5-й сезон
Дата виходу: 23 лютого
Виробництво: Netflix, AMC

"Краще подзвоніть Солу" – це спіноф та приквел по-справжньому культового серіалу Вінса Гіллігана "Пуститися берега" (Breaking Bad). Кримінальна драма розповідає історію адвоката, яка розпочинається за 6 років до подій оригінального серіалу.

Ще у фіналі 3-го сезону було зрозуміло, що в чорній комедії стає все менше веселого та все більше драматичного. Самі ж події серіалу дедалі ближче підводять нас до знайомого за "Пуститися берега" адвоката Сола Гудмана, на якого у фіналі 4-го сезону починає перетворюватись хитрий і вигадливий пройда Джиммі Макгіл. Усе менше в ньому співчуття, почуття провини, сентиментальності. Головний герой, який протягом попередніх сезонів періодично намагався грати за правилами, усвідомлює, що це не працює. Анонсуючи новий сезон, один з авторів серіалу Пітер Гулд зазначив: ситуації у 5-му сезоні змусять Сола Гудмана заплющити очі на речі, які б не сприйняв Джиммі Макгіл. Тож схоже, головний герой доволі скоро опуститься на дно та стане тим, кого ми знаємо з оригінального серіалу.


"Після життя" / After Life

2-й сезон
Дата виходу: весна 2020 року
Виробництво: Netflix

Британський комік Рікі Джервейс зняв драматичну комедію, перший сезон якої зацікавив вдалим поєднанням комічного та сумного. "Після життя" отримав схвальні відгуки і, як не дивно, ще один сезон. 

У центрі сюжету – журналіст газети Тоні Джонсон, який втратив дружину через рак. Оговтатись від смерті коханої непросто: свій біль і гнів Тоні зриває на друзях, рідних та сусідах. За словами Джервейса, який став і режисером, і сценаристом, і виконавцем головної ролі, у 2-му сезоні його персонаж продовжить говорити і робити, що йому заманеться. Можливо, у нього зав'яжуться нові стосунки, а також ми побачимо, що відбуватиметься в газеті Тоні, яка зазнає труднощів.


"Західний світ" / Westworld

3-й сезон
Дата виходу: перша половина 2020 року
Виробництво: НВО

Минуло більше року відтоді, як закінчився 2-й сезон науково-фантастичного серіалу. Вражаючі відкриття у 1-му та ще більш шокуючі повороти в наступному (особливо сцена після титрів, що перевертає розуміння всього сюжету догори дриґом) поставили перед глядачами запитання, відповіді на які, сподіваємось, покажуть вже у 3-му сезоні. 

Після бунту у футуристичному парку розваг "Західний світ" майже всі людиноподібні андроїди померли, залишились лише Долорес та Бернард. Вони змогли здобути свободу та втекти з парку. Події нового сезону розгортатимуться у реальному світі. Головні герої намагатимуться не викрити, що вони андроїди, адже розкриття цієї таємниці коштуватиме їм життя. Судячи з трейлерів, Долорес прагне показати "гнилий світ людей" таким, яким він є, а Бернард шукатиме когось, хто б допоміг йому її зупинити.

Окрім Рейчел Вуд, Тесси Томпсон (яка грає справжню Долорес у тілі Шарлотти Гейл) та Джеффрі Райта, до акторського складу в новому сезоні долучаться Аарон Пол ("Пуститися берега") та Венсан Кассель. До речі, як видно з трейлеру, у новому сезоні повернеться Тенді Ньютон (Мейв) та, звісно, Ед Гарріс (Вільям, або Людина в Чорному).


"Який чудесний світ новий!" / Brave New World 

GettyImages

1-й сезон
Дата виходу: 2020 рік
Виробництво: USA Network

Наступного року USA Network порадує новим 10-серійним проєктом за однойменним антиутопічним романом Олдоса Гакслі. Науково-фантастична драма розповість про утопічне суспільство, у якому, завдяки забороні мати особисте життя, родину, закохуватись, панують стабільність та добробут.

Події розгортаються у 26-му столітті, або у 632 році Фордівської ери, де всі поклоняються богу Генрі Форду. Діти не народжуються традиційним шляхом, а вирощуються в бутлях на спеціальних інкубаторах. На стадії розвитку ембріона вони поділяються на п'ять каст, які розрізняються розумовими і фізичними здібностями: від максимально досконалих "альф" до найпримітивніших "епсилон". Люди живуть за принципом надмірного споживацтва, усім править "миттєве задоволення та усюдисущий секс". Головними героями серіалу, як і роману Гакслі, стають люди, які не можуть вписатися в це суспільство.

Головні ролі у серіалі зіграють Гаррі Ллойд (Візеріс Таргарієн з "Гри престолів"), Олден Еренрайк (молодий Ган Соло з "Соло. Зоряні Війни. Історія") та Джессіка Браун Фіндлей (Сібіл Кровлі з "Абатства Даунтон"). 


"Імпічмент: Американська історія злочинів" / Impeachment: American Crime Story

3-й сезон
Дата виходу: 27 вересня 
Виробництво: FX

Драматичний серіал, кожен сезон якого зосереджується на певній реальній історії, отримає 3-й сезон. Його основою стане один з найгучніший секс-скандалів у США, який ледь не призвів до імпічменту Білла Клінтона. Символічно, що про свої плани екранізувати історію з Монікою Левінскі FX оголосив у розпал скандалу з Трампом та Зеленським, між якими зарубіжні ЗМІ проводили паралелі. 

Продюсером нового сезону стане сама Моніка Левінскі, а її роль виконає Біні Фелдштейн ("Леді-Птаха"). Лінду Тріпп, яка записувала особисті розмови Левінскі, зіграє Сара Полсон. В основу сюжету ляже книга Джеффрі Тубіна "Велика змова: справжня історія сексуального скандалу, що ледь не скинув президента". За словами директора FX Джона Ландграфа, "Імпічмент" покаже проігноровані аспекти життя жінок, які були втягнутими в скандал та політичну війну, що кинула тінь на президентство Клінтона. 


"Дев'ять ідеальних незнайомців" / Nine Perfect Strangers

1-й сезон
Дата виходу: кінець 2020 року
Виробництво: Hulu

Ще один роман авторки "Великої маленької брехні" Ліян Моріарті ляже в основу серіалу. І працюватиме над новим проєктом за книгою цієї австралійської письменниці та ж команда: сценарист Девід Келлі, продюсери Бруна Папандреа та Ніколь Кідман, яка знову зіграє одну з головних ролей серіалу.

Події розгортатимуться на оздоровчому курорті. Дев'ять гостей прибувають на відпочинок у заміський будинок. Усі вони опинились тут з різних причин, але хочуть відпочити від бурхливого життя у великому місті, оговтатись від стресу та оздоровитись. За курортом доглядає загадкова та харизматична Маша (Ніколь Кідман), яка має свій погляд на те, як розворушити розуми та тіла постояльців протягом їхньої 10-денної відпустки. Утім дев'ять незнайомців не знають, що чекає на них на курорті.


"Ти" / You

2-й сезон
Дата виходу: 26 грудня 2019
Виробництво: Netflix

Як і 1-й, 2-й сезон психологічного трилера є екранізацією роману Керолайн Кепнес – цього разу "Прихованих тіл", що є продовженням її роману "Ти". Знову на нас чекає історія одержимості та вбивств.

Головний герой - Джо Голдберг (Пенн Беджлі), психопат, жертвою маніакального "кохання" якого у 1-му сезоні стала молода письменниця Гіневра Бек. Він лякає не тим, що є вбивцею з психічними розладами. Жахає, що, на перший погляд, він звичайний пересічний хлопець, який полюбляє літературу і здається навіть "романтичним".

Події другого сезону розгортаються в Лос-Анджелесі. Джо більше не під слідством за вбивства, і тепер, коли Бек пішла, він обирає нову пристрасть - шеф-повара Лав Квінн. Творці серіалу зазначають, що Джо "спробує випередити власне майбутнє та зупинити і виправити деякі речі". Отже, новий сезон, імовірно, пояснить становлення життєвої філософії Джо, розкриє нові деталі про нього, а також зосередиться на незакінчених справах, розпочатих у першому сезоні.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+7°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
08:25
обстріл, ППО
Українська ППО вранці знищила ракету Х-59 над Новомосковським районом
08:14
Державний секретар США Блінкен з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу
Bloomberg: Ізраїль просить у США надати більше зброї
08:05
порт
У Фінляндії виявили компанію портового оператора, яка наполовину належить росіянам
08:03
OPINION
Тарас Загородній
Треба ставити США перед вибором
07:47
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
07:45
ЗРК Patriot
Німеччина розглядає можливість закупівлі чотирьох додаткових систем ППО Patriot вартістю $1,3 млрд, - Bloomberg
07:40
Ексклюзив
На фото: Мітинг родичів полонених і зниклих безвісти 13.04.24
Проходять пекло на землі: як в Україні родичі розшукують безвісти зниклих воїнів
07:29
Оновлено
ЗСУ
Росія за добу війни в Україні втратила 8 танків, 20 артсистем і 750 військових, - Генштаб
07:19
Оновлено
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
Більше новин